az idő nem akadály

2020.07.30. 13:43

Megrendezik szombaton a Balaton-átúszást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja szombaton a 38. Lidl Balaton-átúszást.

Balatonboglár, 2019. június 29. A 37. Lidl Balaton-átúszás résztvevõi Révfülöp és Balatonboglár között 2019. június 29-én. A versenyzõk 5,2 kilométeres távot teljesítettek. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A rendezők csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor fontos változás, hogy idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre.

„Tekintettel az előnevezők magas számára, az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra.

Az eseményen csak az előzetesen nevezők tudnak részt venni. Nevezni a 10 000 fős létszámlimit eléréséig, de legkésőbb péntek délig lehet a https://nevezes.futanet.hu oldalon” – áll a közleményben.

Szombatra száraz, napos idő várható erős napsugárzással, a reggeli hőmérséklet 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakulhat.

A víz hőmérséklete reggel 25, délután 27 fok körül várható.

A rajt Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályán lesz reggel 8-12 óra között, a cél pedig az 5,2 km teljesítése után a balatonboglári Platán-strandon.

Borítókép: a 37. Lidl Balaton-átúszás résztvevői Révfülöp és Balatonboglár között 2019. június 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!