ünnepi alkotás

2020.12.14. 07:15

Ajakon van idén a legszebb faragott betlehem az országban

A hétvégén adták át Trella Erik fafaragó mesternek, Ajakon a Magyarország legszebb betleheme pályázaton elnyert díját.

Ajak, 2020. december 13. Trella Erik fafaragó mester szobrai, a Magyarország legszebb betleheme pályázaton elsõ helyezést nyert alkotás az ajaki katolikus plébánia melletti betlehemben 2020. december 13-án. A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest Nonprofit Kft. közösen hirdette meg a Magyarország legszebb betleheme pályázatot, amelyen egymillió forint értékben díjazták a fafaragó mester munkáját. MTI/Balázs Attila

Fotó: Balázs Attila

Másodszorra hirdettek győztes településeket a Magyarország legszebb betleheme pályázaton, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest Nonprofit Kft. közösen szervezett.

Harmadik helyezést idén nem osztottak ki, de egymillió forint értékben díjazták Trella Erik fafaragó mester munkáját. Csodás szobrai Ajakon, a katolikus plébánia mellett felállított betlehemben láthatók. Az elismerést a hétvégén vehette át a fafaragó.

Ajak, 2020. december 13.
Trella Erik fafaragó mester a Magyarország legszebb betleheme pályázaton elsõ helyezést nyert alkotása mellett az ajaki betlehemben
MTI/Balázs Attila

 

Az első helyezett idén Makó városa lett, a második helyezettnek járó díjat a Bükk lábánál található Tardona települése kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!