mosási tippek

2021.03.16. 16:45

A farmer örök darab lehet

Ha egyszer rátalál a kedvenc farmerére, soha többé nem akarja majd lecserélni!

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tippjeink pedig abban segítenek, hogy hosszú ideig hordható és újszerű maradjon – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.

Ne túl forrón!

A farmert maximum 30 fokon szabad mosni. Ne pakolja meg túlságosan a mosógépet, hogy elkerülje az anyag ráncosodását. Az is nagyon fontos, hogy az együtt mosott farmerek színtónusa megegyezzen. A legjobban akkor kíméli a ruhadarabot, ha kézi programot választ.

Friss levegő

A farmer anyaga szintetikus szálakat tartalmaz, ezért nem tesz jót neki a szárító hőmérséklete. Legjobb, ha a friss levegőn teregeti ki, lehetőleg árnyékban, hogy a napsugárzás ne fakítsa ki.

A megfelelő mosószer

Mindenképpen kímélő, színes ruhákhoz való mosószert használjon a tisztításához, így az anyag sokáig megőrzi színét és rugalmasságát.

Kifordítva

Ne dobja be a nadrágját csak úgy a mosógépbe, előtte fordítsa ki. Ugyanis ha a külső felületek összedörzsölődnek a dobban, megsérülhet az anyag.

Centrifugálás nélkül

Bár ez kétségtelenül nem a leggyorsabb megoldás, jobb, ha mosás után kézzel csavarja ki a vizet a nadrágból, és úgy teríti ki száradni. A szövet így kisebb eséllyel fog roncsolódni.

Vasalni tilos!

Ha a nadrágot megfelelően akasztotta fel, akkor nincs szükség vasalásra. Az elasztán felhasználásával készült, vegyes anyagú nadrágok, például a sztreccsfarmerek nagyon érzékenyek a hőre, de más modelleknek is árt a forró gőz és a fém. Figyeljen oda arra, hogy ne hajtson bele erős éleket, és ne gyűrje össze. Hajtsa inkább össze egyszer a derekánál és egyszer a térdénél.

Olajjal a puhaságért

Az új farmer eleinte merev és kényelmetlen lehet. Ezért mielőtt felvenné, kenje be a lábát egy kevés babaolajjal! Viselés közben az anyag felszívja majd az olajat, így rugalmasabbá válnak a szálak.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!