szépségápolás

2021.05.16. 13:15

Jön a nyár: íme az otthoni lábápolás titka

Az állandó rohanásban gyakran mostohán bánunk lábfejünkkel. Sarkunk kiszárad, berepedezik, körmeink elhanyagoltak. Itt az ideje, hogy rendbe szedjük magunk, lassan kezdődik a szandál szezon!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az egyszerű és gyors pedikűrözés alapja a lábáztatás, és ezt bizony nem érdemes elbliccelni – figyelmeztet a Diéta és Fitnesz cikke. A felpuhult bőrrel és körömmel ugyanis sokkal könnyebb dolgozni. Vegyünk elő egy lavórt, eresszünk bele langyos vizet, és újságolvasgatás közben áztassuk lábainkat 5-10 percig.

Így kényeztessük lábainkat!

Ha tengeri sót szórunk a vízhez, csökkenthetjük a lábdagadást.

Ha citromot csepegtetünk bele, gyorsabban puhul a bőr.

Ha levendula illóolajat használunk, később csökken a lábizzadás.

Lábfájásra kipróbálhatunk néhány csepp rozmaringolajat is.

Jöhet a híres habkő!

Ha áztatás után úgy érezzük, túl vastag a sarkunkon a bőrkeményedés, kipróbálhatjuk a következő trükköt: szódabikarbóna és némi citromlé keverékével kenjük be a bőrkeményedést, s néhány percig hagyjuk hatni. Ha mindezzel kész vagyunk, jöhet a habköves, vagy sarokreszelős dörzsölés.

Ha annyira repedezett a sarkunk bőre, hogy a hagyományos reszelés nem segít, akkor a lábápolást kezdjük el már előző este. Fürdés után a sarokra kenjünk vastagon körömvirág krémet, húzzunk rá éjszakára egy zoknit. Másnap könnyebben le tudjuk majd szedni a felesleges bőrt!

Csalafinta körömvágás

Ezután vágjuk le a körmeinket a megfelelő formára. Ehhez a legjobb, ha körömcsipeszt használunk. A lábkörmöket ugyanis mindig egyenesre kell vágni, így megelőzhetjük a benövést és a gyulladást is. Végül egy jó minőségű reszelővel tisztázzuk le a körömszéleket. Ügyeljünk arra, hogy mindig egy irányban mozgassuk a reszelőt, különben a körmök behasadnak, érdesek lesznek!

Tolni vagy nem tolni?

Sokak számára nagy kérdés: mi legyen a körömágy bőrével. Szakemberek azt javasolják, annak érdekében, hogy a körmök egyenletesen tudjanak nőni, a legjobb, ha egy fapálcikával visszatoljuk ezeket. Az ollóval való visszavágást azonban inkább bízzuk pedikűrösre, nehogy elfertőződjön a lábunk.

Árnika a titok

Ha mindennel végeztünk, jöhet egy kis kényeztető krémezés. A legjobb, ha árnika tartalmú lábápolót választunk a masszázshoz, ez ugyanis simává varázsolja a bőrt, és dezodoráló hatású, segít megelőzni a láb gombásodását is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!