egyedi igényekre szabva

2021.06.01. 17:00

Idén már bölcsődék is elkészíthetik honlapjukat az OkosÓvoda programban

Keddtől lehet jelentkezni az OkosÓvoda program pályázatára, amelyhez 2021-ben a bölcsődék is csatlakozhatnak. A program újabb üteme száz hazai intézménynek nyújt majd segítséget ingyenes honlapjaik kialakításában – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Fotós: Balázs Attila

Fotós: Balázs Attila

Solymár Károly Balázs a tárca hétfői közleménye szerint közölte, a honlapok egyedi igényekre szabottak lesznek.

Az idén már negyedik alkalommal meghirdetett pályázaton mostanáig több mint háromszáz intézmény vett részt.

A jelentkezésekkel megkezdődő pályázati eljárásban kiválasztott újabb száz hazai óvoda és bölcsőde egységes szolgáltatásként, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból alakíthatja majd ki saját internetes felületét.

A honlap létrehozására és üzemeltetésére ingyenesen készíti fel a nyertes intézmények kijelölt munkatársát az OkosÓvoda program

- tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a Digitális jólét programnak és Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiájának kiemelt célja a digitális kultúra és kompetencia fejlesztése, a médiatudatosság, a gyermekvédelem és a biztonságos, értékteremtő internethasználat elősegítése.

A pályázó intézmények idén is részt vesznek a Digitális jólét program „DigiMini” kutatásában, amelynek feldolgozott eredményei óvodapedagógusok képzését és továbbképzését segíthetik majd, kiindulópontot adva a digitális médiakörnyezethez kapcsolódó nevelésben, oktatásban – írták.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy

a gyerekek egyre fiatalabb korban találkoznak először a digitális eszközökkel; a káros tartalmak szűréséért már a bölcsődékben és óvodákban érdemes fejleszteni a felnövekvő generációk megóvásához szükséges képességeket.

Solymár Károly Balázs a közlemény szerint azt mondta: az OkosÓvoda program a digitális gyermekvédelem mellett lehetőséget teremt az intézményi web kiépítésére is, amely mára elengedhetetlenné vált az intézmény és a szülők közötti kommunikációban.

A pályázatról további információk a https://digitalisgyermekvedelem.hu oldalon találhatók, a jelentkezési lapokat június 1. és augusztus 1. között lehet benyújtani – áll az ITM közleményében.

Borítókép: óvodásokat almával kínál az óvónő az Eszterlánc Északi Óvodában Nyíregyházán 2021. március 10-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!