Családi nap

2022.06.12. 09:00

Szerető közösségek csalogatták a Városligetbe a családokat

Bibliai családi parkká változott a kaposvári Városliget a hétvégén. Több somogyi közösség, a kaposvári Reménység kapuja baptista gyülekezet, a Békevár baptista gyülekezet, a kaposvári Keresztény közösség, a Golgota keresztény gyülekezet, a Metodista egyház kaposvári körzete, a „Jó az Úr” bodrogi baptista gyülekezet és a mezőcsokonyai Pünkösdi gyülekezet közösen szervezte meg a családi napját.

Marosi Gábor

Az érdeklődőket több tucatnyi programmal várták a gyülekezetek vezetői, tagjai és az önkéntesek. A családi nap egyik legnagyobb játékeleme a regisztrációs kapunál felállított Noé bárkája ugrálóvár volt, amely több fiatalt is a fedélzetre csábított. A gyerekeket a gyülekezetek arcfestéssel, népi játékokkal és különféle sportprogramokkal várták. A városligeti tó mellett felállított sátorban pedig a kaposvári keresztény közösség bábelőadását nézhették meg a családok. A mese egy rossz sündisznóról szólt, aki a történet végére jóvá vált.

 

Jóföldi Endre, a Békevár baptista gyülekezet vezetője lapunknak elmondta, a közösségek vezetői között nagyon jó a kapcsolat. Régóta működik egy pásztorkör, ott merült fel a családi nap ötlete is, amelyet második alkalommal szerveztek meg Kaposváron. – Szerettük volna kifejezni a szeretetünket, hogy mi közösségek szeretjük egymást, de a kaposváriakat is – hangsúlyozta Jóföldi Endre. Harag Balázs a családi nap főszervezője kérdésünkre azt is elmondta, a szórakoztatás mellett az is célja volt a rendezvénynek, hogy minél több embert megszólítsanak és behívják a gyülekezetekbe. Szemmel láthatóan ez sikerült is, hiszen a szombati jóidő sok kaposvári és környékbeli családot csalt ki a városligeti programokra.

Fotók: Muzslay Péter
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!