Segített a Star Wars-légió

2022.10.20. 11:31

A 63. Bázison jótékonykodott a Star Wars-légió

Nagybeteg, tolószékbe kényszerült középiskolás fiú megsegítésére szerveztek jótékonysági játéknapot a nagyatádi 63. Bázison a hétvégén. A rohamosztagosok legyűrték a sötét oldalt, s az airsoftbemutató is remekül sikerült.

Györke József

Csabi-Tóth Botond évek óta Duchen-féle izomdisztrófia betegségben szenved, a nagyatádi középiskolás tolószékkel tud csak mozogni. Évekkel ezelőtt édesanyja felhívással fordult a világhálón a jóindulatú emberekhez, hogy segítsenek örömet szerezni fiának. Nem pénzt kért, hanem szerezzenek Botinak boldog perceket. Nagy Márta, aki már négy éve jótékonykodik, megszervezte a legutóbbi programot. Felvette a kapcsolatot a Pécs környéki és a nagyatádi airsoftosokkal, valamint Mag Viktorral, a Star Wars 501-es légió vezetőjével. Munkáját Stribli Gábor és Végvári Valentin segítették. 

Nagy izgalom előzte meg a katonai játékot. Többen saját airsoftfegyvereiket is magukkal hozták. A bemutató lényege az volt, hogy egy busznál a „sötét oldal” katonái megtámadták őket, a tűzharcban az üres fegyverek csattogása után többen elterültek a földön. Sőt, jó párat túszul is ejtettek. Ekkor érkezett segítségükre a Star Wars 501-es légió, megadásra kényszerítették a „sötét erő” katonáit. A játék után fegyverbemutatót és lövészetet tartottak a szervezők. A gyerekek szívesen beszélgettek a világhírű Star Wars-sorozatból ismert figurákkal, a beöltözött jelenlévőkkel. Az élménynapon a helyi Doomstriker Hungary Road 68 motorosainak bemutatója következett. 

 

A játék után az airsoftos „katonák” kipróbálhatták a 63. Bázis 21 ezer négyzetméteres akadálypályáját Vlasics Zoltán tulajdonos vezetésével. 
– 2006-ban alakultunk és az óta képviseljük a nemzetközileg elismert 501-es Légiót Magyarországon. Professzionális, filmhű Star Wars-jelmezekkel rendelkező tagjaink rendszeresen lépnek fel jótékonysági és egyéb rendezvényeken – mesélte el a nap végén Mag Viktor légióvezető. A hétvégi jótékonysági napra szinte az egész Dunántúlról érkeztek résztvevők. Boti gyógykezelésére 78 ezer forint gyűlt össze. 

Fotók: Gy. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!