Újévi babák

2023.01.01. 18:00

Somogyban Kaposvárra ért először a gólya

Turbéki Bernadett

A megyei baby bumm idén elmaradt, de három kislány született a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban az új esztendő első napján. A háromnegyed négy után két perccel született Kiss Jázmin éjfélkor jelezte édesanyjának, hogy ő is kíváncsi mit tartogat számára az új év.

Jázmin az új év hajnalán érkezett. 

– Éjfélkor jöttünk be a kórházba három perces fájásokkal. December 26.-ra vártuk a babát, úgy tervezték, hogy hétfőn megindítják a szülést – mesélte a szilveszter éjszakáról Kiss Brigitta, aki Somogyszobról indult Kaposvárra szülni. A 3640 grammos és 56 centis Jázmint otthon a nyolc éves nővére és öt éves bátyja várják.

Kutasról sietett be a 2420 grammos Emília és a 2590 gramm súlyú Lara anyukája a kaposvári szülészetre.

– Előző nap már voltak fájásaim, de ki gondolta, hogy pont újévre születnek meg lányok?! – mondta az ikerpár édesanyja, Orsós Regina, aki mentővel érkezett szülni. Az év első újszülöttje, egy kisfiú, aki Zalaegerszegen látta meg a napvilágot, alig néhány másodperccel éjfél után. 

A Závennek elnevezett legényke 48 centiméterrel és 2840 grammal, császármetszéssel segítették a világra. Éjfél után 14 másodperccel Budapesten megszületett az első fővárosi baba, aki a Zente Máté nevet kapta. 4140 grammos súllyal és 54 centiméterrel, természetes úton született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!