Nagyüzem a konditermekben

2023.01.04. 07:00

Szilveszteri buli után már készül a bikiniforma

Az új év első napjaiban minden évben megnő a somogyi konditermek forgalma. Sokan szeretnék az ünnepi menük elfogyasztását követően felszedett kilókat ledolgozni. A személyi edzők szerint rendszeres mozgás és megfelelő étrend szükséges ahhoz, hogy a zsírpárnáktól megszabaduljunk.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Már hétfőn délelőtt sokan bújtak edzőruhába, hogy az egyik kaposvári konditeremben dolgozzák le az ünnepekkor felszedett kilókat. Varga Tímea korábban úszott, karatézott, bokszolt, és hiányzott neki a rendszeres mozgás. – Karácsonykor félretesszük a diétát, mindent, ami szem-szájnak ingere, elfogyasztjuk, és ez meg is látszik rajtunk – mondta el a fiatal lány, aki egy munkaközvetítőnél dolgozik projektmenedzserként. Hozzátette: szeretne pár kilótól megszabadulni, ezért heti három alkalommal legalább edz. – Nagyon oda kell az étrendre is figyelni, ha fogyni akar az ember, ebben személyi edző segít nekem – emelte ki. 

FITNESz edzés sport
Fotós: Lang R.

Minden év elején nagy a forgalom a somogyi edzőtermekben. – Most is sokan vannak, de január 10-e után tapasztalunk még nagyobb forgalmat – mondta el Páli Gábor fitneszterem-tulajdonos. – Az új vendégeink hetven százaléka azért érkezik hozzánk, hogy pár kilótól megszabaduljon. 
Páli Gábor szerint a nagy lendület azonban sokszor elfogy pár hét múlva. – Személyfüggő, hogy kinek milyen mozgásra van szüksége – tette hozzá –, javasoljuk, hogy kérjék személyi edző segítségét, hogy testre szabott programot kapjanak – emelte ki Páli Gábor. A konditerem tulajdonosa megjegyezte: nemcsak a fiatalabb, hanem az idősebb korosztály is szívesen megy mozogni hozzájuk. 

Benkő József személyi edző szerint legalább 3 hónapra van szükség, hogy a kilók lefelé induljanak. – Az új év mindig az újrakezdésről szól – mondta. – Javasolom, hogy minimum heti két súlyzós edzés mellett kardiómozgást is tervezzünk be, utóbbit nem kötelező teremben végezni. S persze emellett nagyon fontos, hogy mit étkezünk – mondta el Benkő József. 

FITNESz edzés sport
Fotós: Lang R.

– Nem jó, ha valaki úgy próbál fogyni, hogy nem eszik, vagy nagyon keveset, mert lelassul az anyagcseréje, a szervezete raktározni kezd és akár egy banán elfogyasztása után is hízni tud – mondta el Csikor Szandra, a Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum dietetikusa. Javasolja pácienseinek, hogy napi ötször étkezzenek és kisebb mennyiségű ételt vegyenek magukhoz. – Fogyasszunk teljes kiőrlésű termékeket, sok zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük a pékárukat, a tojásból készült tésztákat és naponta legalább 2-3 liternyi folyadékot, főként vizet fogyasszunk – emelte ki Csikor Szandra. Megjegyezte: nagyon fontos, hogy a diéta összeállítása személyre szabottan, egészségügyi állapotunknak megfelelően történjen, ebben a dietetikus szakemberek tudnak segíteni. 

Fotók: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!