adomány

2019.12.11. 08:06

300 karácsonyi élelmiszercsomagot indított útjára az Ökumenikus Segélyszervezet

A csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerültek, amelyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

Fekete Daniel / MÖS

Forrás: Fekete Daniel / MÖS

300 doboznyi tartósélelmiszert indított útnak az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja rászoruló családokhoz. Az ünnepi adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában olyan ismert önkéntesek segítettek, mint Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász és Vastag Csaba énekes.

Az Országos Segélyközpont egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke ez a mennyiség.

Évente több mint 40.000 kérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek szakemberei, minden kérést megvizsgálnak és próbálnak minél több kérés esetében akár tanácsadással, akár kézzelfogható módon segíteni. A hideg idő beálltával sokan kérnek tüzelőt és meleg ruházatot, illetve egy-egy nehéz időszak átvészelésére sokan fordulnak élelmiszerért is a segélyszervezethez. Az említettek mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására kérnek sokan támogatást.

A 300 ünnepi adománycsomag az ország több pontjára fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt.

A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

Egész évben segíthetünk

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez.

Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében.

Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

Hogyan lehet csatlakozni?

  • A www.szeretetehseg.hu weboldalon a Fordított adventi naptár segítségével.
  • A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például körülbelül 40 hívás az adományvonalra.
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet november 22-től Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal.
  • Az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!