Járvány

2020.03.27. 14:51

3+1 dolog, amit megtanít nekünk a koronavírus

Eljött az egymásra figyelés ideje.

Forrás: Shutterstock

Mindennek van pozitív hozadéka, még a legnehezebb helyzeteknek is. Nem könnyű ilyenkor az élet napos oldalát nézni, mégis fontos: ne engedjük, hogy a nyomasztó gondolatok ránk telepedjenek – írja a Család.

1. Áldott családunk

Felértékelődött most a családdal együtt töltött idő. Meg kell tanulnunk azt, hogyan ne menjünk egymás agyára és minőségi, szeretetben gazdag napokat, heteket vagy akár hónapokat tudjunk együtt tölteni. A gyerekek otthon, a nagyszülők távol, kusza egy helyzet ez, mégis most végre igazán együtt lehet a szűk család. Hosszabb beszélgetésekkel, közös játékokkal teli és kanapén pihenős, filmnézős időszak ez, mintha visszarepültünk volna a múltba, amikor még nem volt ennyire rohanós az életünk. Élvezzük ki!

2. Megállt az idő

A világ most megnyomta az újraindítás gondot, mi pedig lehetőséget kaptunk arra, hogy egy nagy levegőt vegyünk. Hogyan tovább? Milyen céljaink vannak a jövőre nézve? Most van időnk kigondolni és megtervezni mindent. Írjunk naplót, készítsünk naptárat, gyarapítsuk elménket új ötletekkel, bővítsük tudásunkat. Amíg az „idő áll”, mentesülünk annak súlya alól, hogy döntenünk kelljen szakmai vagy magánéleti kérdésekben, egyszerűen csak várunk és élünk a mostban.

3. A természet fellélegzik

A járvány átok az emberiségnek, de áldás a természetnek. Delfinek kezdtek vidám lubickolásba Velence partjainál, zöldellnek a fák, eltűnt a szmog, a levegő kitisztult. Amikor ennek vége, egy szebb, élőbb világ tárul majd a szemünk elé és a mi dolgunk lesz vigyázni erre a megújult természetre. Nagyokat szippanthatunk majd a friss levegőből, órákig sétálhatunk az erdőben, közös kirándulást szervezhetünk a barátainkkal.

+1 A közösség ereje

Bár fizikailag távol vagyunk, nem kétség, hogy mostanában jobban odafigyelünk egymásra. Féltjük és óvjuk szeretteinket, többet chatelünk és beszélgetünk. A máskor rohanósan feltett „hogy vagy?”-ra ezúttal figyelemmel hallgatjuk a választ. Emberi kapcsolatok, távoli barátságok erősödhetnek most meg, egy nap pedig a videochat-ből élő találkozás lesz, amikor már személyesen is koccinthatunk az egészségünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!