Járvány

2020.04.15. 10:22

A 3D-nyomtatás és a rászorulók támogatásával segíti a vírus leküzdését a Design Terminal

Alapítványt, segélyszervezetet és civil kezdeményezést is segít azonnali, 2,5 milliós pénzadományával az innovációs ügynökség.

Az Ökumenikus Segélyszerveztnek másfél millió forint jut ebből az összegből. „A karitatív közösség ezekben a hetekben azok megsegítésére fókuszál, akiket otthon és tartalék nélkül ért a világjárvány. A szervezet átmeneti otthonokat tart fenn olyan családok számára, amelyek valamilyen okból elvesztették lakhelyüket” – indokolja döntését közleményében a Design Terminal, hozzátéve, hogy adományuk az egyik ilyen negyvenfős miskolci otthon havi ellátására elegendő.

Ötszázezer forintot az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványnak juttat el az innovációs ügynökség, hangsúlyozva, hogy a szervezet közel félmillió egyszülős család boldogulását támogatja hazánkban. Az adományból élelmiszert, tisztítószereket tartalmazó csomagokat állítanak össze azoknak, akik a válság miatt bevétel nélkül maradtak a gyermekeikkel.

„Szakmai küldetését szem előtt tartva az innovatív Magyarországért is tesz az ügynökség azzal, hogy további ötszázezer forintot ajánlott fel a »3D nyomtatás a koronavírus ellen« civil összefogás számára” – áll a közleményben. Hozzáteszik, a Facebookon már kétezer-nyolcszáz tagot számláló kezdeményezés célja, hogy önkéntes alapon nyomtassanak arcvédő pajzsokat az egészségügyben dolgozóknak. A Design Terminal adományát a csapat anyagköltségekre fordítja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!