reprezentatív felmérés

2019.08.14. 06:18

A gyermeknevelés szempontjából a legfontosabb a stabil párkapcsolat

A legköltségesebbnek a gyermeket tervezők a csecsemőkort, a gyerekesek pedig a fiatal felnőtt kort tartják.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lucky Business

Magyarországon a gyerekvállalás előtt állók közül a legnagyobb arányban (23 százalék) a csecsemőkort tartják a gyermeknevelés legdrágább korszakának, míg a gyermekes szülők közül a legtöbben (24 százalék) a gyermekek útra bocsátását gondolják a legköltségesebbnek a Cofidis Hitel Monitor kutatása szerint.

A Cofidis Hitel Monitor kutatást évente négyszer készíti el az NRC Marketingkutató- és Tanácsadó Kft. 500 fős mintán online adatfelvétellel. Az adatok a 18-69 éves magyar internetező lakosságra reprezentatívak.

A gyereket nevelő szülők közül 20 százalék a középiskolás, 16 az általános iskolás időszakot gondolja a legdrágábbnak, a gyermekvállalás előtt állóknál ez az arány 20, illetve 15 százalék.

A megkérdezettek több anyagi és más feltételt emeltek ki a gyermeknevelés szempontjából fontos tényezők közül, de a legtöbben (87 százalék) a szülők közötti stabil párkapcsolat szükségességét említették.

A második helyen a szülők stabil munkahelye szerepelt 77 százalékkal, a harmadikon a határozott elképzelés a gyermeknevelésről 77 százalékkal. E felsorolás végén szerepelt az anyagi lehetőség bébiszitter alkalmazására 14 százalékkal, a szülők házastársi viszonya 24 százalékkal és a személygépkocsi 34 százalékkal.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!