Járvány

2020.10.13. 12:45

A véradás fontosságára hívja fel a figyelmet Herczegh Anita

A köztársasági elnök felesége azt kéri, minél több, a fertőzésen átesett ember adjon vérplazmát, amelyre a betegek gyógyulásához van szükség.

Budapest, 2020. október 13. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j) vért ad a III. Civil véradáson az Igazságügyi Minisztérium épületében 2020. október 13-án. A koronavírus-járvány idején nagyon fontos lenne, hogy minél több, a fertőzésen átesett ember adjon vérplazmát, amelyre a betegek gyógyulásához van szükség - nyilatkozta véradását követően Herczegh Anita. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kedden Budapesten, miután részt vett a III. Civil véradáson.

Herczegh Anita a véradását követően a közmédiának nyilatkozva azt mondta, a koronavírus-járvány idején nagyon fontos lenne, hogy minél több, a fertőzésen átesett ember adjon vérplazmát, amelyre a betegek gyógyulásához van szükség.

Az államfő felesége ugyancsak nagyon fontosnak nevezte a járvány elleni védekezésben a maszkok megfelelő viselését és a gyakori kézmosást.

Szólt arról, hogy egyetemista kora óta fontosnak tartja a véradást, hiszen – mint mondta – hiába költünk milliárdokat az egészségügyre, hiába az orvosok és egészségügyi dolgozók megfeszített munkája, ha nincs elegendő vér. Csak véradással lehet vérhez jutni, és ha nincs elég, akkor műtétek maradhatnak el – mutatott rá.

Közölte, már negyvenszeres véradó; örömmel tölti el az az érzés, hogy milyen kevés erőfeszítéssel és időráfordítással lehet életeket menteni. A véradás egyszerű formája az életmentésnek, és ezt mindenki megteheti, aki egészségesnek érzi magát – hangsúlyozta Herczegh Anita.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége vért ad a III. Civil véradáson az Igazságügyi Minisztérium épületében 2020. október 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!