Családbarát Szülészet

2021.02.23. 13:10

Átadták a tulipános osztályt a Semmelweis Egyetem klinikáján (videó)

Átadták a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján a felújított tulipános osztályt – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonfelújítási támogatások utalásáról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2021. február 9-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett:

a Magyarországon működő 68 szülészeti osztály közül már 59 intézményt támogatott a megújulásban a Családbarát Szülészet pályázat.

A miniszter elmondta: nem mindegy, hogy a szülészeteken kik és milyen körülmények veszik körbe az édesanyát és a családot, ezért is fontos, hogy Magyarországon a szülészeti osztályok megújuljanak.

A kormány úgy döntött, 10 milliárd forintot fordít arra, hogy Magyarországon a szülészeti osztályok megújuljanak

– ismertette Novák Katalin. Hozzátette, az elmúlt tíz évben megnőtt a születések száma is, de leginkább a gyermekvállalási kedvből látható, hogy Magyarországon ismét divat lett gyermeket vállalni.

A miniszter közölte,

bízik abban, hogy a következő években Magyarországon egyre többen mernek igent mondani az életre.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!