Jónak lenni jó!

2020.11.03. 17:03

Az autista gyermekeket támogatja idén a köztévé jótékonysági műsora

Egész napos műsorfolyam keretében várja december 20-án a felajánlásokat a közmédia a kilencedik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amellyel idén az autista gyermekeket és családjaikat szeretnék támogatni.

Forrás: Shutterstock

Az idei Jónak lenni jó! akcióval egy, az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjtenek támogatást – közölte az MTVA Sajtóosztálya.

A kedvezményezett Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy

élhetőbb világot teremtsenek az autista személyeknek, ahol az embertársaik megértik, elfogadják és segítik őket a mindennapi életben.

Az alapítvány évek dolgozik az autisták elfogadásáért, számos olyan eseményt szerveztek, ahol edukatív jelleggel is támogatták célkitűzéseiket. Többek között 2018 márciusában létrehozták Közép-Európa első autista vizsgálóközpontját – olvasható a közleményben.

A szakmával való folyamatos egyeztetés során arra jutottak, hogy

további segítséget nyújthat az érintetteknek egy autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrum – amelyhez most a támogatást gyűjtik.

Az alapítvány szakmai együttműködő partnere a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a tervek szerint a diagnosztikai és terápiás centrum a XIII. kerületben, az intézet Gyermek téri épületében kap majd helyet.

„Az Együtt az Autistákért Alapítványnál évek óta azért dolgozunk, hogy megkönnyítsük az autisták és családjaik mindennapjait. A világjárvány teljesen felforgatta az ő életüket is. A megváltozott helyzet számukra pedig még nehezebben dolgozható fel, ezért most még több odafigyelésre és segítségre van szükségük. Komoly nehézségekkel kell szembenéznie a jótékonysági szervezeteknek is, ezért különösen hálásak vagyunk, hogy a közmédia felkarolta az ügyünket és a mi alapítványunk lehet az idei Jónak lenni jó! kampány kedvezményezettje. Az Autista Mintaház – Diagnosztikai és Terápiás Centrum fontos küldetése, hogy minden itt gondozott gyermek fejlődését személyre szabott terápiás eljárásokkal segítsük a lehető legjobb életminőség elérése érdekében” – hangsúlyozta Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke.

„A magyar emberek mindig összefognak”

A közmédia fontosnak tartja, hogy a számos szórakoztató, ismeretterjesztő és aktualitásokkal foglalkozó műsorai mellett kiemelt szerepet kapjon a társadalmi felelősségvállalás is a csatornáin. A Jónak lenni jó! az elmúlt nyolc évben már bizonyította, hogy képes az összefogás megteremtésére, most azonban új kihívásokkal kell szembenéznie a szervezőknek – írták a közleményben.

„Amikor nehéz idők járnak, a magyar emberek mindig összefognak, ez az egyik legerősebb erénye a nemzetünknek. Azoknak az embertársainknak, akik egyébként is segítségre szorulnak, a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben még nagyobb szükségük van a támogatásra. Hiszem, hogy összefogással idén is hozzájárulhatunk egy nemes ügy sikeréhez. Emellett pedig meg tudjuk ismertetni a közvéleményt a társadalomban egyre gyakrabban előforduló, autizmussal kapcsolatos alapvető kérdésekkel, problémákkal. Nemcsak az anyagi támogatás fontos, hanem a tudás is. Ennek a kettőnek a birtokában tudunk hatékonyan segíteni. Azért is álltunk az ügy mellé, mert az autizmus ma már társadalmi kérdés, a felmérések szerint megközelítőleg minden ötödik magyar családot érint” – fogalmazott Siklósi Beatrix.

A Kossuth Rádió csatornaigazgatója hozzátette: várják a pénzbeli felajánlásokat mindazoktól a cégektől és magánszemélyektől, akik ezt a célt szívükhöz közel állónak érzik. A műsor újra megkeres olyan művészeket, sportolókat, akik személyes tárgyaik „áruba bocsátásával” szeretnének segíteni az autista gyerekek fejlesztését segítő központ létrehozásában. Ezeket a tárgyakat folyamatosan meg lehet vásárolni. A legértékesebb felajánlások közül néhányat december 20-án árverezésre bocsájtanak. Ezen a napon egy reggeltől estig tartó műsorfolyammal zárul a jótékonysági kampány, amelybe a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik valamilyen formában.

Már most is segíthetünk!

Az adományvonal már él: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!