új divat

2020.01.28. 12:01

Az idei Oscar-gála menüje is vegetáriánus lesz

Szinte teljesen növényi alapú lesz idén az Oscar-események menüje, a műanyagpalackokat pedig száműzik minden Oscar-rendezvényről – jelentette be hétfőn a díjátadót szervező amerikai filmakadémia.

Celebrity chef Wolfgang Puck bites into a mini chocolate-Oscar during a media preview on February 23, 2012 in Hollywood, California, of food and beverages to be served at the Governor's Ball immediately following the 84th Annual Academy Awards on Sunday, February 26. AFP PHOTO / Frederic J. BROWN (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Frederic J. Brown

Új divat terjed Hollywoodban. Az idei filmes díjszezon jelensége, hogy a fogadásokon és a díjátadó vacsorákon csak növényi alapú fogásokat szolgálnak fel. A Golden Globe-gála sztárjai – köztük a szigorúan vegán Joaquin Phoenix is – nagyra értékelték, hogy a díjátadón idén először kizárólag vegetáriánus fogások kerültek az étlapra.

Ezzel összhangban az amerikai filmakadémia is úgy döntött, hogy az Oscar-jelöltek tiszteletére adott ebédet növényi alapú menüsorral rendezi meg, és a február 9-i Los Angeles-i díjátadó gála előtt is csak növényi alapú vendégváró falatkákat kínálnak a sztároknak.

The conversation at Table 15 seems like it'll be interesting. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#OscarsLunch pic.twitter.com/T2CjEueWrT

A díjátadó ceremóniát követő kormányzói bálon az ételek 70 százaléka lesz növényi alapú, 30 százaléka vegetáriánus, halas vagy húsos. A víz és más italok műanyag palackjait azonban teljesen száműzték az összes Oscar-rendezvényről.

A filmakadémia, melynek több mint 8000 tagja szavaz az Oscar-díjakról, közleményében hangsúlyozta, hogy a szervezet elkötelezett támogatója a bolygó védelmének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!