szépség

2017.10.04. 10:46

Barnuljon biztonságosan önbarnítóval!

Napsütés nélkül is lehet ragyogó a bőre.

Messzinek tűnik már a vakáció? Próbálja ki a Fanny magazin önbarnító trükkjeit, amelyektől bőre úgy tündököl majd, mintha csak most érkezett volna vissza a nyaralásból!

Azonnali eredményt szeretne?

* Bronzosítópúder: Ha csak egyetlen estére szeretne „lebarnulni”, válassza azokat a termékeket, amelyek rögtön napbarnított színt kölcsönöznek a bőrének. Egy vastag ecsettel vigyen fel az arccsontjára, az állára és a dekoltázsára bronzosítópúdert. Ügyeljen arra, hogy a szín a halánték és a nyak irányába fokozatosan halványuljon el!

* Színezett krém: Alapozónak tökéletes választás lehet a színezett nappali krém, amely némi napbarnított színt kölcsönöz a világos bőrnek.

Van még néhány órája?

* Önbarnító krém: A tubusos változat valódi klasszikus. Remekül adagolható, és a felvitel után kellemes, ápolt érzést kelt. A barna szín a bőrrel reakcióba lépő cukorvegyületeknek köszönhető – bár veszélyesen hangzik, a folyamat valójában teljesen ártalmatlan.

* Önbarnító spray: Ráférne önre egy kis napfürdő? Egyszerűen fújja magára a barnaságot! Az önbarnító spray-t egyenletesen viheti fel a bőrére, így rendkívül praktikus megoldás az arc barnítására. Ügyeljen arra, hogy használata után a szemöldökét törölje át egy nedves kendővel!

* Önbarnító kendő: Az eldobható, barnító hatóanyaggal átitatott kendő nagyon praktikus, hiszen könnyen csíkmentes barnaságot érhet el vele, de legyen óvatos: a szemöldökénél és az ajkain ne használja!

Ha nem sürgős…

* Testápoló: Üssön két legyet egy csapásra, és válasszon olyan testápoló krémet, amely ápoló hatóanyagokban gazdag, de egy kis önbarnítót is tartalmaz! Így az egész testén bársonyosan puha lesz a bőre, miközben gyönyörű, karamellás tónust is kap. Ne legyen türelmetlen, a megfelelő eredményt csak napok alatt érheti el.

Praktikus tanácsok

1. Nem mindegy, hogy a „napbarnított” bőr mennyire barna! Sok gyártó a különböző bőrtónusok alapján kínálja az önbarnítókat a vevőknek. Így az északi típusúak nem tűnnek majd természetellenesen leégettnek, a déli típusúaknál pedig már pár napnyi használat után is szemmel látható lesz az eredmény.

2. Annál valódibbnak fog tűnni a barnaság, minél egyenletesebb bőrszínt sikerül elérnie, éppen ezért a termékek használata előtt ajánlatos bőrhámlasztást végezni. Az elhalt hámsejteket bőrradírral távolítsa el!

3. A térdét, a könyökét és a bokáját csak nagyon vékonyan kenje be, mivel itt a szín sokkal intenzívebben hat. A talpán semmiképpen se használja ezeket a készítményeket!

4. Alapszabály, hogy a termékek használata után alaposan kezet kell mosni, a tenyér bőrét ugyanis könnyen elszínezik az önbarnítók.

5. A krém felvitele után várjon néhány percet az öltözködéssel, hogy a teljes mennyiség beszívódhasson a bőrébe.

Borítókép: Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!