igaz vagy hamis

2017.11.04. 08:00

Biztos, hogy jól ápolja a haját?

Tényleg dúsabb lesz a vágástól? A fésülködés valóban fényessé teszi a tincseket?

A Fanny magazin utánajárt a hajápolással kapcsolatos hiedelmeknek. Ön hánynak dőlt be?

1. Hajszárításnál tartsunk távolságot!

Igaz. A túl forró levegőtől kiszáradnak, töredezetté válnak a tincsek. Úgy óvhatja meg a frizuráját, ha legalább 20 centire tartja a hajszárítót a fejétől.

2. Napi 100 kefehúzás egészségesen tartja a hajat

Részben igaz. A fésülködés javítja a fejbőr vérkeringését, és erősíti a hajhagymákat. A tincsek túl erős kefélése azonban, főleg hosszú haj esetén, a szálak töredezését is okozhatja. Egyébként pedig bőven elég napi 20 kefehúzás.

3. A samponnak habzania kell

Hamis. Az erős habképződést okozó samponok általában tisztítóanyagból is többet tartalmaznak, és emiatt károsíthatják a tincseket. Jobb, ha krémes állagú ápolósampont használ.

4. A csíkoktól dúsabbnak látszik a haj

Igaz. A színkontrasztnak köszönhetően a csíkoktól úgy tűnik, mintha több hajunk lenne. Nagyon szép, ha a frizura felső rétegét világosabb, a frufrut pedig sötétebb tincsekkel keveri.

5. A hajhabot az egész frizurán el kell osztani

Részben igaz. A legtöbb ilyen terméket valóban a szárazra törölt haj teljes felületére kell felvinni – kivéve a speciális, dúsabb hatást keltő, hajtőre való habot, hiszen ezt, ahogy az a nevéből is kiderül, a szálak tövére szánták a gyártók.

6. Vastagabb lesz a haj, ha levágják

Hamis. Mivel a hajszálak a végüknél a legvékonyabbak, ezért közvetlenül hajvágás után valóban dúsabbnak tűnik a frizura, ám valójában nem erősödnek meg tőle a szálak.

7. Jobb, ha csak szárazra törli

Igaz. A szárítás károsítja a szálak külső rétegét, ettől a haj könnyen összekócolódik, és hamar elveszti a fényét. Sokkal jobb, ha finoman nyomkodva áttöröli a tincseket egy puha törölközővel, és hagyja magától megszáradni a haját.

8. A hajsütő vas és a hajvasaló káros

Részben igaz. A régebbi típusú hajformázó eszközök valóban károsíthatják a tincseket, ám a modern, teflonbevonatú termékek már kíméletesek a hajhoz.

9. A pakolást a hajtőre is fel kell felvinni

Hamis. A tövénél a haj általában teljesen egészséges, mivel ott még nem formázták annyit. Épp ezért elég a tincsek végére felvinni a pakolást.

10. Menstruáció alatt nem szabad hajat festetni

Nem igaz. Festetni szabad, de előfordulhat, hogy a festék nem úgy fogja meg a frizurát, ahogy azt elképzelte.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!