életeket menthet

2018.03.07. 22:45

Civil kampány indul a dohányipar hazugságainak leleplezésére

Michael Bloomberg amerikai milliárdos, volt New York-i polgármester 20 millió dollárral támogat egy új civil szervezetet, amelynek célja "a dohányipar megtévesztő stratégiának leleplezése".

Illustration on topic smoking - picture taken on 10 th November 2017 in Vienna. (Photo credit should read "HELMUT FOHRINGER/APA-PictureDesk via AFP")

Forrás: APA/AFP

Fotó: ELMUT FOHRINGER

A dohányzásellenes kampány tíz év alatt majdnem 35 millió ember életét mentette meg, a dohányipar azonban mindig megtalálja a módját, hogy új fogyasztókat toborozzon, főleg a fiatalok körében – mutatott rá a milliárdos szerdán a 17. Dohány vagy egészség konferencián a dél-afrikai Fokvárosban, ahol bejelentette az újabb kampányt.

„Nem fogadhatjuk el, hogy a dohányipar félrevezesse a közvéleményt annak érdekében, hogy minél többen szokjanak rá a termékeire” – mondta Bloomberg, aki szerint a Stopping Tobacco Organizations and Products (STOP) nevű új szervezet rendszeres jelentéseivel „felfedi az iparág megtévesztő stratégiáit” és tanácsokkal szolgál arról, miként lehet felvenni a harcot a dohánylobby befolyásával.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: AFP/APA/Helmut Fohringer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!