naturart

2019.11.06. 08:47

Daróczi Csaba lett az év természetfotósa

14 kategóriában mintegy 200 fotós több mint 3300 képéből válogattak.

Budapest, 2019. november 5. Az év természetfotósa díjat elnyerõ Daróczi Csaba a Lenergy - Az év természetfotósa 2019 pályázat anyagából rendezett kiállításon a Magyar Természettudományi Múzeumban a megnyitó napján, 2019. november 5-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A 27. alkalommal meghirdetett pályázaton Az év természetfotója Máté Bence Békacomb című alkotása lett. Az év ifjú természetfotósa címet Koncz-Bisztricz Tamás nyerte el – írja a baon.hu.

Fáth Péter, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke elmondta, a pályázat héttagú szakmai zsűrije összesen 14 kategóriában mintegy 200 fotós több mint 3300 képéből válogatott, az utolsó fordulóban 103 mű versenyzett a díjakért.

A pályázat utolsó fordulójába jutott képeket november 6. és december 31. között a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett kiállításon láthatja a közönség.

Fáth Péter kiemelte, hogy a végső győzelemért Daróczi Csaba és Máté Bence versenyzett.

Daróczi Csaba idén a világ legsikeresebb természetfotósa, akinek a legtöbb képe szerepel a kiállításon is. Tíz alkotása – köztük három kategória-győztes – kapott helyet a 103 fotót bemutató tárlaton.

A felvételekből kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói – Magyarország 2019 címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!