Hosszabban blogolhatunk

2017.11.08. 07:21

Duplájára, azaz 280-ra növeli a karakterkorlátot a Twitter

A közösségi oldal azt reméli, hogy a kétszer hosszabb bejegyzések megengedésével a felhasználók száma is növekedni fog - jelentették be kedden.

A világ egyik legnagyobb, mintegy 330 millió aktív felhasználóval rendelkező közösségi portáljának tájékoztatása szerint az új karakterkorlátot kiterjesztik minden olyan nyelvre, ahol erre szükség lehet ahhoz, hogy a tweetelők könnyebben kifejezhessék magukat. A kínai, a japán és koreai felhasználók számára továbbra is 140 karakterben korlátozzák a mikroblogbejegyzések hosszát, tekintettel arra, hogy a nyelvük kevesebb karaktert használ az átlagosnál.

A San Franciscó-i székhelyű vállalat szerint eddig az angol nyelvű üzenetek 9 százalékát a megengedett 140 karakter teljes kihasználásával tették közzé, a felhasználók a rövidség miatt sok időt töltöttek a bejegyzések szerkesztésével, vagy végül nem is küldték el őket.

A cég szeptemberben indította el a tesztelési folyamatot, amelynek során némely felhasználók számára megnövelte a karakterkorlátot, és arra a következtetésre jutott, hogy ők kevesebb időt töltöttek az üzenetek megírásával, és a bejegyzések elvetésének a valószínűsége is csökkent. Az elküldött bejegyzéseknek ugyanakkor csupán 5 százaléka volt hosszabb 140 karakternél, és csak 2 százaléka haladta meg a 190 karaktert, ami a Twitter szerint azt mutatja, hogy a felhasználók olvasásélménye alapvetően ezután sem fog változni.

A Twitter azt reméli, hogy a kétszer hosszabb mikroblogok megengedésével a felhasználók száma is növekedni fog.

Borítókép: Shutterstock / Daniel Krason

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!