Koronavírus-járvány

2021.03.19. 12:45

Egy éve segítik az időseket, családokat a Digitális Jólét Program önkéntesei

Egy éve segítik az időseket és a családokat a digitális ügyintézésben és a koronavírus-járvány miatt felmerülő kihívások kezelésében a Digitális Jólét Program önkéntesei – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Forrás: Shutterstock

Az ITM pénteki közleményében Solymár Károly Balázst idézve azt írták: tavaly március óta 1300 önkéntes mintegy 1200 településen több mint 80 ezer ember életét könnyítette meg, csak 2021 februárjában több mint 9100 rászorulónak segítettek.

A program folytatódik – hangsúlyozták.

Emlékeztettek: mivel az elmúlt évben a járvány terjedésének lassítását célzó intézkedések miatt csökkent a személyes találkozások száma, a minisztérium az elmagányosodás veszélyének mérséklésére a Digitális Jólét Program részeként elindította a Napi 100 jó szó mozgalmat.

A programban részt vevő mentorok a helyi önkormányzatokkal együttműködve segítenek a veszélyhelyzetben kiemelt támogatásra szorulóknak.

Az önkéntesek az idősebbekkel elsősorban telefonon és online tartják a kapcsolatot, a bevásárlás, a gyógyszerek beszerzése és a napi ügyek intézése – számlák befizetése, elektronikus ügyintézés – mellett technikai segítséget is nyújtanak nekik.

A szülőknek, diákoknak és pedagógusoknak a távoktatáshoz adnak technikai támogatást, például a távoktatási eszköztárak beállításával és online kapcsolattartási eszközök telepítésével – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!