házi kozmetika

2017.10.29. 08:00

Eláruljuk a gyönyörű kacsók titkát

Tanácsainkkal olyan ápolttá varázsolhatja a körmeit, mintha manikűrösnél járt volna.

A kézápolás nem ördöngösség, néhány jól megválasztott eszközzel otthonában is könnyedén kivitelezhető – írja a Fanny magazin.

Tökéletes forma

Ügyeljen rá, hogy minden ujján egyforma hosszúak és alakúak legyenek a körmei. Ezt legkönnyebben körömreszelővel érheti el. Az eszköz használatakor mindig legyen száraz a felület.

A citromlé segít

Az elszíneződéstől meleg citromos fürdővel szabadulhat meg. Facsarjon egy kevés citromlevet a vízbe, és mártsa bele ujjait 5 percre. Az igazán makacs foltokat a gyümölcs húsával is dörzsölje át!

Selymes bőr

A kezén lévő apró bőrkeményedéseket a következő praktika révén tüntetheti el: keverjen össze 1 tk durva szemű tengeri sót egy kevés testápolóval, radírozza át vele a kezeit, majd egyszerűen mossa le a maradékot.

Extra hidratálás

Ezzel az avokádós pakolással a durva kezeket is selymessé varázsolhatja! Pürésítsen egy 1/2 avokádót, és keverje össze 2 ek vajjal, valamint 1 ek túróval. Kenje a kezére a masszát, majd 15 perc elteltével mossa le. A másik megoldás az, ha este vastagon bekeni a kezét tápláló kézkrémmel, és éjszakára pamutkesztyűt húz, hiszen így az értékes hatóanyagoknak van idejük felszívódni.

A csodaszer: olívaolaj

Ha szárazak és töredezettek a körmei, 5 percig áztassa a kezét meleg olívaolajban! Mivel a hő a vérkeringést is fokozza, gyorsabban fognak nőni a körmei.

Vigyázat!

A körmök körüli száraz bőrt könnyű felsérteni, ezért a legjobb, ha rózsafa pálcikával minden krémezés után óvatosan visszatolja a körömágy bőrét.

Mindennapos ápolás

Azt szeretné, hogy a rendszeres házimunka ne viselje meg a kezeit? Ne feledje, hogy a hidratálóanyagokban gazdag kézkrém az ápolás alfája és ómegája, minden kézmosás után krémezze be vele alaposan a kezeit!

Őszi árnyalatok

Idén igen divatosak a csillámos lakkok, valamint a sötét – barna, bordó és szürke –, metálos kozmetikumok. A felületnek nem kell fényesnek lennie: a szatén mellett a matt és a szemcsés hatású lakkokat is érdemes kipróbálni.

Francia manikűr házilag

Szolidabb színt választana? Sosem megy ki a divatból, ráadásul otthon is könnyedén elkészítheti ezt az elegáns manikűrt.

1. lépés: Körömreszelővel formázza meg a körmeit, majd polírozza át a felületüket, hogy eltüntesse a foltokat és egyenetlenségeket. A körömágy bőrét rózsafa pálcikával tolja vissza.

2. lépés: A drogériákban kapható sablonok használatával megkönnyítheti a dolgát. Ragassza fel a karéj alakú szalagokat a körömvégektől néhány milliméterre, majd a sablon mentén lakozza ki fehérrel a körömvégeket.

3. lépés: Miután a fehér lakk megszáradt, távolítsa el a sablonokat, és fesse ki a körmök teljes felületét rózsaszín vagy bézs lakkal.

Borítókép: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!