2020.11.16. 09:48
Először süt kuglófot? Íme, néhány jó tanács!
Nehéznek tűnhet, de a kuglóffal hamar lehet sikerélményünk, viszont néhány tanácsot érdemes megfogadnunk!
Forrás: Shutterstock
A kuglóf eredetileg csakis élesztős tésztával készülő desszert, ám ma már sokan sütik sütőporral. Már a XVII. században is ismerték, de a biedermeier korszakban terjedt el igazán Németországban és Ausztriában, különösen a polgári családok körében – írja a Vidék íze.
Legendák is kötődnek a kuglófhoz. Az egyik szerint a bibliai három királyok útban Betlehemből hazafelé beutazták Elzászt, és a vendéglátóiknak hálából egy a turbánjukhoz hasonló kinézetű süteményt sütöttek, a kuglófot. Ennek megfelelően a franciák magukénak vallják. A másik legenda szerint a kuglóf Ausztriából származik, Mária Antónia francia királyné révén került Versailles-ba.
Borítókép: illusztráció