harmonikus otthon

2017.09.30. 10:53

Érdekli a feng shui? Így kezdjen hozzá!

Bárki nyugodtan belevághat.

Egy energiahiányos otthon általános rossz hangulatot, döntésképtelenséget, pesszimizmust, krónikus egészségügyi panaszokat is eredményezhet.

A feng shui használatával azonban változtathat a dolgokon. Az Astronet cikke hat olyan alapproblémát mutat be, amelyet kezdők is könnyedén kiküszöbölhetnek.

1. Bejut az energia?

A hiba: a bejárati ajtó fekete, és túl sok növény van előtte. Bár a növények kétségtelenül szépek, eltorlaszolhatják az utat az energia előtt. A feng shui szerint a bejárati ajtó a lakás „szája”, fontos, hogy a csí akadálytalanul áramolhasson rajta keresztül. A fekete szín az ártó energiáknak kedvez.

Így javítsa ki! Fesse világos színűre az ajtót, a nagyobb növényeket pedig inkább a lakásban, vagy a kertben helyezz el.

2. Központi kérdés

A hiba: Lépcső vagy toalett van a lakás középső részén. Az otthonunk középpontjában található dolgok azt szimbolizálják, hogy mi áll az életünk fókuszpontjában. Minden téren kedvezőtlen hatású, ha ez a rész energiahiányos.

Így javítsa ki! Ha az átépítés lehetetlen, szereljen báguatükröt az ajtóra. Ennek épp az a funkciója, hogy távol tartsa, vagy semlegesítse az ártó energiákat. A tükröt a feng shui-termékeket forgalmazó boltokban szerezheti be.

3. Tükrös megoldás

A hiba: Tükör a bejárati ajtóval szemben. A tükör visszafordítja az energiákat, ahelyett, hogy hagyná szabadon áramolni azokat.

Így javítsa ki! Ha ragaszkodik az előszobai tükörhöz, helyezze át az ajtó mellé.

4. Jön és már megy is…

A hiba: A bejárati ajtóval szemben egy ablak van. Ilyenkor a csí, bár bejut az otthonába, azon nyomban távozik is onnan az ablakon át.

Így javítsa ki! Tegyen fel függönyt, és állítson fénykedvelő növényeket az ablak elé.

5. Élek és szögletek

A hiba: Szögletes tárgyak és bútorok.

A sarkokon ártó, metsző energia keletkezik, amely kárt okoz azokon a területeken, ahová irányul.

Így javítsa ki! Használjon lecsüngő levelű növényeket, az asztalokra helyezzen terítőket, bútorcsere esetén pedig válasszon lekerekített sarkú darabokat.

6. Rend a lelke… 

A hiba: Kosz és rendetlenség.

A lomok és a rumli negatív gondolatokat szülnek, és az energia megrekedését okozzák.

Így javítsa ki! Váljon meg a haszontalan tárgyaktól, és takarítson rendszeresen. Ne feledkezzen meg a pincéről, a padlásról és a garázsról sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!