szeretet.éhség.

2019.12.14. 18:49

Félidejéhez érkezett az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés

Már több százezren csatlakoztak az ünnepi összefogáshoz. Egészen év végéig várják a felajánlásokat az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalán.

Budapest, 2018. december 6. Önkéntesek tartós élelmiszerekbõl álló csomagokat raknak össze az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjában 2018. december 6-án. A segélyszervezet a szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyûjtõ akciója során 500 karácsonyi segélycsomagot indít útjára. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Félidejéhez érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához már az akció első heteiben több százezren csatlakoztak.

Advent első vasárnapja óta 100 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat, ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már 25 millió forint felajánlás.

A Tesco áruházakban november közepétől közel 190 ezer adománykupon kelt el a kasszáknál, azaz eddig 47,5 millió forintot adományoztak az áruházlánc vásárlói.

Az Ökumenikus Segélyszervezet immár 24. alkalommal szervezte meg a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését.

A gyűjtés „ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!” jelmondata azt hangsúlyozza:

ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól.

A segélyszervezet azért gyűjt, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

December 31-ig, azaz még bő két hétig hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala.

A Tesco áruházak kasszáinál december 24-ig találhatók meg a 250 forintos adománykuponok, a nagyobb postákon pedig perselyekben gyűjtik a felajánlásokat.

December 23-ig tart nyitva a Segélyszervezet Adománypontja a budapesti Bazilikánál, ahol adománybolttal és mézeskalácssütéssel várják önkéntesek a látogatókat. A kihelyezett persely mellett a HelloPay terminálon keresztül is lehet pénzadományt felajánlani. Idén az Ökumenikus Segélyszervezet egy új kezdeményezéssel, a Fordított adventi naptárral is összefogásra hív.

A www.szeretetehseg.hu honlapra látogatók a létrehozott virtuális adventi kalendárium ablakait kinyitva olyan célkitűzéseket ismerhetnek meg, amelyek támogatásával az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül tudnak nehéz helyzetben lévő családoknak segíteni. A weboldalon az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben végzett, rászorulókat segítő munkájáról és a további adományozási lehetőségekről is található bővebb információ.

Borítókép: Önkéntesek tartós élelmiszerekből álló csomagokat raknak össze az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjában 2018. december 6-án. A segélyszervezet a szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyûjtõ akciója során 500 karácsonyi segélycsomagot indít útjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!