3 napos kúra

2021.01.20. 15:27

Villámdiéta: heti két kilót dobhat le ezzel a turmixszal

A zeller az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához, készítsen belőle turmixot!

Forrás: Shutterstock

A zeller rengeteg – főleg A-, B-, C- és K- – vitamint, ásványi anyagot, mint például kalciumot, magnéziumot, foszfort, folsavat és káliumot, valamint antioxidánst, elektrolitot és rostot tartalmaz. Az azonban kevesek előtt ismert, hogy egy olyan növényi hormont is tartalmaz, amely az endokrin rendszer minden egyes belső elválasztású mirigyét – ideértve a hasnyálmirigyet, a hipotalamuszt, az agyalapi mirigyet, a tobozmirigyet, a pajzsmirigyet és a mellékvesét is – táplálja és feltölti. Ez az egyik oka annak, hogy a zellerlé csodálatosan képes helyreállítani az egyensúlyt a szervezetünkben. Ráadásul segít a fogyásban és a kívánt álomalak megőrzésében – írja a ripost.hu.

Az elkészítéshez az angol vagy szárzeller néven ismert zellerváltozat jöhet szóba – tehát a zellergumó nem megfelelő –, és mindenképp a növény préselt levére van szükség, amelyet ízesítetlenül és hígítatlanul érdemes lassan elkortyolgatni. De készíthetünk zelleralapú turmixitalt is, amelyet naponta három-öt részletben kell fogyasztani, az elsőt éhgyomorra. A csodalötty mellett szabad persze mást is enni, de mivel ez fogyókúra, fogjuk vissza a zsírokat, a szénhidrátokat, az alkoholt és a túl sok sót pedig felejtsük el.

A kúra három napig tart, tovább nem szabad csinálni, nehogy túlhajtsuk a vizet, de egy hét múlva meg lehet ismételni. A koktélt célszerű naponta frissen elkészíteni.

ZELLERTURMIX

Hozzávalók:

4–5 zellerszár vagy 2 zeller komplett zöldje

2 csokor petrezselyem

1 citrom

1 liter szánsavmentes ásványvíz

Elkészítés: Ha zellerlevelekkel dolgozunk, vágjuk apróra a petrezselyemmel együtt. Ha zellerszárunk van, az is apróra vágva mehet a turmixba. Turmixoljuk össze az összes alkotóelemet a gépben, majd öntsünk hozzá fél liter szénsavmentes vizet, és alaposan keverjük össze. Nem ígérjük, hogy az ízek szempontjából ez lesz a kedvenc koktélod, de hogy hatásos, az biztos.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!