tippek

2018.09.20. 10:29

Fogyás szenvedés nélkül? Lehetséges!

Íme pár apró trükk, melyek annál nagyobb hatással bírnak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: lithian

Megszorítások, komoly odafigyelés és izzasztó edzések? Felejtse el! Pár kilót úgy is leadhat, ha apróságokon változtat!

Lassú evés, alapos rágás

Az agyunknak időbe telik feldolgozni, hogy a gyomrunk mennyire van tele. Ha lassan eszik, és alaposan megrág minden falatot, elkerülheti a túlevést, mivel a jóllakottság-érzés időben eljut az agyig.

Egészségtelen? Tegye el szem elől!

Ha az egészségtelen kajákat a konyhapulton tartja, jártában-keltében nagyobb eséllyel kap majd be belőlük egy-egy falatot. Legyen inkább az egészséges, diétás finomságoké ez a terület: a gyümölcsök, a zöldségek kilószámra sorakozhatnak, ezekből bátran nassolhat!

Rostban gazdagon

A rostban gazdag ételekben az a nagyszerű, hogy hamar és viszonylag sokáig eltelítenek, így ritkábban lesz éhes, és ha megéhezik is, kevesebbet eszik. Ilyen jótékony hatású, rostos étel például a bab, a zabpehely, a zabkorpa, a kelbimbó, a spárga, a narancs és a lenmag.

Igyon eleget!

Mármint vizet, de abból minden étkezés előtt egy-egy pohárral – ez segít abban, hogy kevesebb kalóriát vigyen be a szervezetébe. Egy kutatás bebizonyította, hogy ha evés előtt fél órával megiszunk fél liter vizet, azzal olyan mértékben csökken az étvágyunk, hogy 44%-kal többet fogyhatunk 3 hónap alatt, mint, ha nem tennénk.

Borítókép: Shutterstock / lithian

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!