a kevés néha több

2019.02.14. 08:40

Gyakrabban betegek a húsimádók

Ezeknek az embe­reknek figyelniük kell arra, hogy alaposan feltöltsék a szervezetüket vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Forrás: Shutterstock

Aki húst hússal eszik, minden másból, tehát zöldségekből is kevesebbet fo­gyaszt. Legalábbis ezt állítják a szakértők. Emiatt kevesebb vitamin jut a szervezetükbe, így a húsimádók a betegségekkel szemben sem lesznek annyira védettek – figyelmeztet a Borsonline.

Ezeknek az embe­reknek figyelniük kell arra, hogy – főleg télen – alaposan feltöltsék a szervezetüket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy elkerüljék a vírusok okozta kórságokat.

Emellett a túl sok hús koleszterinszint-emelkedést, puffadást és akár vesekövet is okozhat. Utóbbit az ál­lati fehérjék miatt termelt, purin nevű vegyület váltja ki, mivel a húgysavval keveredve vesekővé alakul át. Ez a vesék irritációjához vezet, ezért az átlagosnál könnyebben ki is száradhat az így táplálkozó ember.

Vagy­is a túlzott húsfogyasztás rá­adásul dehidratáltsághoz is vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!