Frissesség

2017.08.06. 15:00

Ha így mossa a nyári ruhát – jövőre is ragyogó lesz

Melegben sokan a könnyű, szellős anyagokat részesítik előnyben. Nem árt tudni azonban, hogyan lehet megóvni ezeket!

Len

A lenvászont tilos 60 foknál magasabb hőmérsékleten mosni, és érdemes színes ruhákhoz ajánlott mosószert használni. Nem javasolt szárítógépbe tenni, ehelyett egyszerűen rázza ki, majd, ha szükséges, még nedvesen vasalja ki!

Selyem

Kézzel, langyos vízben, folyékony mosószert használva mossa ki a blúzt, a szoknyát! Ne csavarja ki: tegye törülközőbe, így könnyen kinyomkodhatja belőle a vizet! Vállfán szárítsa, árnyékos helyen, ne tegye ki a közvetlen napfényre! Gőz nélkül érdemes vasalni az első, legfeljebb a második fokozaton.

Poliészter

Bármely programon, gépben is mosható 30–60 fokig, centrifugálni azonban nem szabad. Kicsavarás nélkül akassza a szárítóra, de soha ne tegye a tűző napra! A legtöbb típus nem igényel vasalást.

Pamut

A fehér ruhát akár 95 fokon is, míg a színeset 60 fokon moshatja. Kicentrifugázva terítse a kötélre. Ne tegye szárítógépbe, mert összemehet tőle! Maximum a második fokozaton vasalható.

Viszkóz

Színes ruhákhoz ajánlott mosószerrel, 40 fokon tisztítsa. Az udvaron és a lakásban egyaránt kiterítheti a szárítóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!