Kozmetika

2017.10.07. 14:22

Így ápoljuk az arcunkat ősszel!

Az őszi hőmérséklet-változás, a hideg, szeles idő megviseli a bőrünket, ezért nem mindegy, hogyan ápoljuk azt. Mert néhány praktikával bizony ilyenkor is ragyogóvá és selymessé varázsolható az arcunk. Sőt, már a terhességi csíkok is eltüntethetők, és a szempillák is egyszerűen dúsíthatók.

– A legfontosabb a bőr tisztítása, ezt naponta legalább egyszer vagy kétszer tegyünk meg a bőrtípusunknak megfelelő tonikkal – tanácsolja Auer Anna Jozefa kozmetikus a vaol.hu cikkében. – Ebben az időszakban célszerű zsírosabb krémeket használnunk. Nem árt szakemberhez fordulni, aki bőrdiagnosztikát követően felméri, mivel érhetjük el a legtökéletesebb hatást – hangsúlyozza. Az érzékeny bőrűeknek fokozottan oda kell figyelniük ebben az időszakban, főként azoknak, akiknek hajszálértágulatuk van. Speciális kezelésekkel orvosolható a probléma, illetve csökkenthetők, megelőzhetők a tünetek.

– Az érösszehúzó, hűsítő kezeléssorok különböző fázisokból állnak: letisztításból, radírozásból, szérumbevitelből, egy algás gumimaszk felsimításából, végül egy befejező krém felviteléből – sorolja a szakember, aki szerint látványos eredményeket lehet így elérni, főleg ha az otthoni ápolás hasonló hatóanyagú krémekkel történik.

Nem kell aggódniuk azoknak a nőknek sem, akik a terhesség utáni striáktól szeretnének megszabadulni, mert végeztethetnek profi testkezelést, amely narancsbőr ellen és feszesítésre is kiváló, valamint nagymértékben hozzájárul a fogyáshoz, nyugtat meg minket a kozmetikus.

Sláger mostanában a szempillahosszabbító szérum is, amelyet a műszempillás hölgyek is használhatnak, így megspórolhatják a havi szempillatöltéseket. – A kezelés után nagyjából négy-öt hét, mire látványos változást tapasztalhatunk. A szérum a mátrixsejteket stimulálja, amelyekből a szőrnövekedés indul. Nincs káros hatása, viszont a szempillák dúsabbak és erősebbek lesznek tőle – árulja el Auer Anna Jozefa.

(Borítóképünkön Auer Anna Jozefa kozmetikus munka közben. Fotó: Szendi Péter / vaol.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!