házias ízek

2017.12.03. 07:00

Így készül az isteni karácsonyi eledel (videó)

A jó bajai halászlé finom illatú, kellemesen halízű, enyhén csípős, aranysárga (pirosas-sárga), homogén, a levesnél sűrűbb állagú.

A Hungarikumok, helyi ízek olvasóinktól szakácskönyvünkbe a bajai halászlevet „Sobri”, Magyarország Örökös Halfőzője receptje nyomán Csémy László, többszörös országos halfőző bajnok, a Szabadtűzi Lovagrend és a Bajai Halfőző Bajnokok Egyesületének tagja főzte meg Prohászka Bélával, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnökével, a könyv lektorával.

Csémy László kiemelte, a jó bajai halászlé finom illatú, kellemesen halízű, enyhén csípős, aranysárga (pirosas-sárga), homogén, a levesnél sűrűbb állagú. A halhús, a patkók egyben maradnak.

Ha valaki fával főzi, akkor annak nagyon száraz fát kell beszereznie ahhoz, hogy a folyamatos forrást biztosítani tudja, különben a lé nem lesz homogén. Ebben segítségre lehet a feledésbe merülő csutka.

Címkék#recept

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!