Ragyogjon az arca

2017.07.04. 12:02

Így lesz tökéletes a sminkje!

Minden arcformának megvannak a sajátos jellemzői, amelyeket érdemes szem előtt tartani, amikor felvisszük a pirosítót vagy a rúzst. Lássuk, mire ajánlott odafigyelni, és hogyan érhetjük el, hogy a sminkünk ne lélektelen maszkká változtassa arcunkat, hanem kiemelje a szépségét, és elterelje a figyelmet az esetleges hibákról.

Mediaworks Online / Fanny Magazin

Szögletes:

A szögletes arcformára jellemző, határozott vonalakat pillanatok alatt lágyabbá teheti. A pirosító ecsetét forgassa bronzosítópúderbe, és ezzel árnyékolja az arc négy sarkát. A homlok, a járomcsont és az áll világosításával elérheti, hogy optikailag picit megnyújtva oválisabbá tegye az arcát.

Kerek:

Kerek orca esetén árnyékolja bronzosítóval az arc külső részét, így lefaraghat a szélességéből. Ilyenkor se felejtsen el világosabb színű púdert tenni az állcsúcsra és a járomcsontra, ezzel is keskenyítheti a vonásait.

Ovális:

A szemöldök felfelé íveljen, az állra és a halántékra is kerüljön pirosító. A szemformáját sminkkel formálja mandula alakúvá.

Hosszúkás:

Egy kissé vastagítsa meg a szemöldökét. Az arccsont magasságában tegyen egy leheletnyi pirosítót a haj tövéhez. Alkalmazzon vízszintes szemhéjfestést.

Ha jelentkezik a Fanny magazin „Legyen ön is a modellünk!” felhívására, nemcsak profi sminkestől kaphat tanácsokat, de a magazin címlapjára is kerülhet!

Tippek vékony ajkakhoz

A tartósság érdekében először érdemes vékonyan bekennie a száját alapozóval. Ezután a rúzs színével megegyező vagy ahhoz közeli árnyalatú szájkontúrceruzával rajzolja meg a vonalakat, majd ezeken belülre vigye fel a rúzst ecsettel. A túl vékony ajkat világos színű, csillogó rúzsokkal tudja nagyítani.

Mélyen vagy távol ülő szemek:

A mélyen ülő szemet sminkeléssel lehet kiemelni, „kinyitni”. Ezt úgy tudja elérni, ha a szemhéjra világos, akár csillogó szemhéjpúder kerül, a szemöldökcsont kitüremkedését pedig sötétebb festékkel tompítja. A spirál használata szinte kötelező, mert kiemeli a pillákat. A távol ülő szem sem jelenthet gondot, ha a szemhéjon a kontrasztos, szemzugtól induló, onnan sötétedő satírozás helyett egységes vagy jól összesatírozott színt alkalmaz. Mindenképpen világos árnyalatokat használjon!

Hosszú orr:

Ha hosszúnak találja az orrát, a plasztikai sebész helyett a sminkkészletét is segítségül hívhatja. Kenjen az arcán lévő alapozótól vagy púdertől egy árnyalattal sötétebbet az orrtőhöz, vigyázva arra, hogy feljebb ne kerüljön belőle!

Gyakori sminkbakik:

Beül az apró ráncokba az alapozó, és olyan az arca, mintha maszkot viselne? Válasszon bőrfeszesítő koncentrátumokat, vitaminokat és fényvédőt is tartalmazó, folyékony állagú terméket, amely elfedi a kisebb bőrhibákat, és tompítja a ráncokat. Az ideális színt az orr vagy az állkapocscsont alatti területen tesztelheti. Fontos tudni, hogy mesterséges világításnál a színek teljesen másnak látszanak, ezért természetes fénynél is érdemes ellenőrizni a kiválasztott árnyalatot! A szemhéjfesték elkenődése ellen ceruzás alásatírozással védekezhet. A bőrszínével harmonizáló árnyalatú, pasztell szemceruzát használjon a felső szemhéjbarázda mentén és a külső szemzugban. Ezután fülpiszkálóval lágyítsa, satírozza el, majd fedje le az önnek tetsző szemhéjporral. A lepergő szemhéjpor ellen is létezik megoldás: tegyen a szeme alá vastagabb réteg porpúdert – ez a satírozás után egyetlen mozdulattal kitörölhető, a fölösleges szemhéjporral együtt.

A Fanny Magazin legújabb számát keresse az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!