Kukkantson bele!

2017.09.08. 18:27

Így néz ki a világ legmodernebb repülőgépe

Magyarországra érkezett az új Airbus A350-es.

Karbonszálas kompozit géptest, elődeinél halkabb és gazdaságosabb működés, vadiúj Rolls-Royce-hajtóművek: ez az Airbus A350-es, a Lufthansa büszkesége. A jó hírünk pedig az, hogy a hatalmas gépmadár most éppen hazánkban, Budapesten pihen, a német légitársaság ugyanis ezzel ünnepelte meg, hogy éppen ötven éve indította útjára első budapesti járatát.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepségen, pénteken elmondta, a Lufthansa járatnyitásra Budapestre sikertörténet, a légitársaság profi, megbízható és elkötelezett. Ez a miniszter szerint a számokon is látszik, hiszen a német légitársasági csoportnak évi 110 milliós utasforgalma van és 18 millió utas véleménye alapján a legjobb európai légitársaságnak választották.

Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője köszöntőjében felidézte, hogy 1967-ben indították el az első járatot Budapestre egy Boeing 727-essel, az első évben 9 ezer utasuk volt. Most évente 1,6 milliós az utasforgalmuk, ezzel a legnagyobb hagyományos légitársasággá váltak Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!