tippek

2020.03.05. 10:03

Így őrizheti meg a fiatalságát!

Saját bőrén érezheti az öregedést késleltető praktikák hatását. Frissüljön fel testben és lélekben egyaránt!

Forrás: Shutterstock

A Vasárnap Reggel összegyűjtötte, mivel késleltethetjük az öregedést.

Használjon fényvédős hidratáló krémet!

Bizonyított tény, hogy minden egyes napozás, akár az ujjlenyomat, belevésődik a hámréteg genetikai programjába. Éppen ezért, amennyiben túl sok időt tartózkodik a napon, fokozottan felgyorsítja bőre öregedésének folyamatát. A káros UV-sugarak az enyhe, őszies időben is elérik arcát, ennek hatására apró ráncocskák és pigmentfoltok jelennek meg rajta, és bőre idősebbnek tűnik majd a koránál. Tehát, ősszel is keverjen napvédő krémet testápolójához!

Tippünk: A bőrelszíneződések kezelésére használjon világosító krémet, amely halványítja a májfoltokat!

Gyengédség

Szintén bizonyított, hogy a szerelem az egyik legjobb szer a stressz ellen. A gyengédség csökkenti a vérnyomást, és jelentősen emeli az életminőséget.

Tippünk: Éljenek át párjával minél többször meghitt pillanatokat! Ez serkenti az oxitocin nevű hormon termelését, amely az elégedettség és a biztonság érzetét kelti. Heti két alkalommal kényeztessék egymást illatos masszázsolajjal! A gyengéd érintés ösztönzi a fiatalító és boldogsághormonok (ösztrogén, szerotonin, tiroxin) termelődését.

Napi egy keresztrejtvény

A rejtvények, a gondolkodást igénylő logikai játékok és a nyelvtanulás kitűnő tréning az agy szürkeállományának. A rendszeres karbantartással szellemileg akár tíz évet is fiatalodhat.

Idegeskedés helyett arcmasszázs

Természetesen nem mindig kerülheti el a stresszt. Azonban feldühödve, dacosan nem ajánlott ágyba bújni! Próbáljon ki egy speciális arcmasszázst, amellyel a pihentető alvásért felelős energiapontokat stimulálhatja. Ehhez a szokásosnál egy kicsit több éjszakai krémet vigyen fel az arcára, és kis köröket leírva masszírozza meg a homloka közepén található pontot!

Az arcmasszázs csodákat tesz a bőrrel
Fotó: Shutterstock

Ugyanígy nyomkodja végig szemöldöke vonalát, halántékát, majd az állán a gödröcskét, szájszegletét, végezetül újra a halántékát, majd az állán a gödröcskét, szájszegletét, végezetül újra a halántékát! Mindez kb. 3 percig tart, s azonnal érezni fogja a masszázs nyugtató hatását. Ezután könnyű és pihentető alvásban lesz része.

Hormonok

Ha bizonyos hormonokból nincs elegendő a szervezetében, bőre és haja is gyorsabban öregszik. Amikor felkeresi nőgyógyászát, végeztessen el egy tesztet, amellyel kimutatható a test hormonháztartásának állapota. Az enyhe hiányt napi 2 szójajoghurt elfogyasztásával csökkentheti.

Heti egyszer peeling

Idővel lassul a sejtosztódás, a bőr gyorsabban szarusodik, szárazzá, pikkelyessé válik. A testradírozással eltüntethető a legfelső, elhalt hámréteg, s a felület újra puha, illetve sima lesz. Ráadásul, a kozmetikai csodaszereknek köszönhetően a bőrtápláló anyagok mélyebbre hatolnak. Az így megerősített hámsejtek könnyebben magukban tartják a nedvességet.

Tippünk: ½ csészényi tengeri sót keverjen össze 2 ek. olívaolajjal, és tusolás után ezzel a masszával dörzsölje be a testét! A dekoltázs és a mell érzékeny bőrével bánjon finomabban! Végül alaposan öblítse le!

A helyes tartás

Ügyeljen a testtartására! Amennyiben leeresztett vállakkal, görbe háttal tölti az egész napot, hosszú távon negatívan befolyásolhatja tudatalattiját, és könnyebben kedvetlenné, lehangolttá válik. Tehát, fel a fejjel, emelje magasabbra az állát és a tekintetét! Hátát tartsa egyenesen, de ne legyen merev! Ennek hatására megújul a testében áramló energia, így növelheti pozitív kisugárzását is.

Óvatosan az alkohollal!

Szigorúan csökkentse minimálisra a kávé- és az alkoholfogyasztást! A nikotinról pedig teljes mértékben mondjon le! Az utóbbi élvezeti cikk ugyanis rendkívüli mértékben növeli a szabad gyökök képződését, amelyek szép lassan leépítik az immunsejteket, ez szintén a gyors öregedés egyik kiváltó oka.

Vitaminbomba

A fiatalságot, illetve a fittséget az elfogyasztott élelmiszerekkel is elérheti. Az öregedést lassító táplálkozási tanács a következő: egyharmad rész növényi eredetű nyers koszt (zöldség, gyümölcs), egyharmad párolt étel (tészta, krumpli, rizs), valamint egyharmad állatieredetű termék (tej, tojás, hal, sovány hús).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!