Szépség

2017.07.19. 11:03

Így tisztítsa bőrét nyáron

Mire való a tonik, hogyan kezelje az érzékeny szemkörnyéket? A Fanny Magazinból kiderül.

A tisztaság fél egészség. Ez a régi mondás valóban igaz: csak az alaposan megtisztított bőr képes felszívni az ápoló hatóanyagokat.

A sminket és a faggyút esténként mindig el kell távolítani, a zsíros bőrűeknél pedig reggel sem árt egy alapos arctisztítás. A nyári melegben még könnyebben képződnek mitesszerek és pattanások, ezért ilyenkor még fontosabb, hogy odafigyeljünk a helyes bőrápolásra.

A Fanny Magazin összeszedte az arctisztítással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket – és válaszokat.

Termékválasztás

Melyik a jobb, az arclemosó tej vagy a zselé?

Bőrtípustól függ. Száraz bőr esetén tápláló, krémes lemosót válasszon, a zsíros bőrre viszont inkább gélt használjon, és kiegészítésképp tonikkal fejezze be az arctisztítást.

Váltson másikra!

Bőröm a lemosás után húzódik. Miért van ez?

Ez pontosan jelzi, hogy nem megfelelő készítményt választott, valószínűleg krémesebb állagú lemosót kellene használnia.

Gyakori probléma

Kevert típusú az arcbőröm. Hogyan tisztítsam?

Az úgynevezett T-vonalban inkább olajos, a többi részen normál és száraz bőr kombinációja esetén meglehetősen nehéz megtalálni a helyes módszert. A kevert bőrtípusúak számára gyártott termékek sajnos nem mindig válnak be. A bőr szépségének megőrzése érdekében javasolt egyszerre kétféle (zsíros és száraz bőrre való) készítményt használni. A mindennapi rutin így kicsit bonyolultabbá válik ugyan, ám hosszú távon megéri a fáradságot!

Csak óvatosan!

Hogyan tisztítsam a szemkörnyéket?

Ez az érzékeny terület kíméletes bánásmódot igényel. Olyan szemfestéklemosót válasszon, amelyik még a legmakacsabb szempillafestéket is feloldja, így nem kell majd dörzsölnie a bőrét. Tegyen belőle 1-2 cseppet egy vattapamacsra, finoman nyomja azt a szemére, és párszor simítsa végig vele a bőrét, a pillákkal megegyező irányban, lefelé.

Friss érzés

Miért van szükség tonikra?

Ez a készítmény az arctisztító termékek maradékát távolítja el, ápolóanyagainak köszönhetően kisimítja a bőrt, és friss érzést biztosít. A smink eltávolítása után tegyen 1-2 csepp tonikot egy vattapamacsra, és törölje át vele az arcát. Száraz bőrre az alkoholmentes változat ajánlott.

Gyors és praktikus

Mi az előnyük az arctisztító kendőknek?

A használatukkal egy lépésben tudja megtisztítani az arcát és a szemkörnyékét. Már eleve tisztítóoldatba vannak áztatva, így semmi másra nincs szükség a hatékony tisztításhoz!

További szépségápolási tanácsokért keresse a szerdánként megjelenő Fanny Magazint az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán!

 

Címkék#nyár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!