ízelítő

2017.10.27. 17:14

Így választották ki Magyarország TOP 100 borát

Két nap alatt mintegy 300 féle bor került a szakértők keze alá, akik gondos odafigyeléssel állították fel a legjobb száz listáját.

Novemberben kiderül, melyek idén a legjobb borok

A TOP 100 legjobb magyar bor 2017 magazin idei bírálatán mintegy 300 palack magyar bort kóstoltak végig szakemberek. Ez alapján állt össze a Világgazdaság november 2-án megjelenő kiadványa, amelyben Magyarország legjobb borai kapnak majd helyett.

A zsűri elnöke, Fiáth Attila egyetemi tanár, nemzetközi borakadémikus, a Nemzetközi Borakadémikusok Magyarországi Egyesületének elnöke komoly tapasztalattal bír a borok világában.

Elmondta, a megméretésen azok a borok vettek részt, amelyek számottevő díjakat nyertek, vagy neves borszakértők ajánlásával felkerültek a listára. Így duzzadt a versenyző borok száma jóval 280 fölé.

Az italokat két napon át kóstolta a nemzetközi borakadémikusokból álló csoport, ennek az eredményét tekinthetjük meg ebben a videóban:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!