hasznos praktikák

2017.10.18. 17:26

Így vásároljon olcsón

Rendre bedől a szupermarketek marketingfogásainak és akcióinak? Egy bevásárlásnál jóval többet költ, mint eredetileg tervezte?

Mostantól ennek vége. Ha megfogadja a következő szabályokat, nem csak spórolni tud majd, hanem még büszke is lesz magára, amiért ellenállt az akciós termékek csábításának – írja a Mindmegette.

1. Szinte minden boltban az alsó polcra teszik az olcsóbb árut. Mielőtt kiválaszt egy terméket, hajoljon le, és nézze meg, hogy az alsó polcon mit talál. Könnyen lehet, hogy ugyanazt az árucikket olcsóbban is megkaphatja.

2. Soha nem menjen éhesen vásárolni! Ha vásárlás előtt jóllakik, könnyebb ellenállni a csábító édességeknek.

3. Vásárlás előtt azt is érdemes előre eldönteni, hogy aznap mivel fog kedveskedni magának. Ha ezt már bepakolta a kosarába, akkor bátran mondhat nemet a pénztár előtt kirakott apróságokra.

4. Érdemes az alapvető élelmiszereket egyszerre, havonta egyetlen alkalommal megvenni. Így egyrészt időt spórol, mert nem kell naponta betérni a közértbe, másrészt kevesebb alkalommal lesz kitéve a csábításnak.

5. Szabjon magának határt! Ha még vásárlás előtt elhatározza, hogy mennyi pénzt hajlandó aznap elkölteni, a többi készpénzt és a bankkártyát is otthon hagyja, akkor egészen biztos, hogy nem fog bedőlni a hihetetlen akcióknak.

Borítókép: Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!