közérzetünk

2017.10.22. 18:00

Illatos megoldás

Hatnak gondolatainkra, érzelmeinkre, sőt az egészségünkre is. Ismerje meg az aromaterápia három népszerű képviselőjét!

 

Levendula

Belső nyugalmat biztosít

A lilás virágok enyhe, kellemesen édeskés illata a franciaországi Provance-ba varázsol minket. A növényi aromák a szaglóidegeken keresztül közvetlenül arra az agyközpontra hatnak, melyben az érzelmek keletkeznek. A limbikus rendszer is nagyon érzékenyen reagál a levendulaillatra – megnyugszik, és ezeket a jelzéseket továbbadja a testnek. Tegyen néhány cseppet a levendulaolajból egy textilzsebkendőre, s illatolja meg többször a nap folyamán – ez segít a stressz elűzésében. A levendulaillat megkönnyíti az esti elalvást is: csomagoljon egy marék levendulavirágot egy kis pamutzsákba, és helyezze az éjjeliszekrényére.

Grapefruit

Jókedvre derít

Fáradt? Úgy érzi, teljesen kimerült? Akkor használja a grépfrút hangulatjavító erejét! Finom citrusillata élénkít, és serkenti a szerotonin nevű boldogsághormon termelődését az agy boldogságközpontjában. Ha jobb a kedve, éberebb és energikusabb is lesz. Tegyen egyszerűen néhány csepp grépfrútolajat egy kevés hidegen sajtolt bázisolajba (ez lehet jojóba-, olíva- vagy szezámolaj is), majd rakjon belőle egy keveset a csuklóra, a könyökhajlatba és a dekoltázsra.

Borsmenta

Energiát kölcsönöz

A gyógynövény zöld leveleiből intenzív illatú illóolaj nyerhető, az ideális hatás elérése érdekében ezért hígítva kell alkalmazni. Hűsítően és frissítően hat – a bőrre és az agyra egyaránt. A borsmentaolaj elsősorban akkor hatékony, ha nem igazán tud lendületbe jönni, pl. egy álmos reggelen. A friss illatú olaj a homlokra és a halántékokra kenve a leghatékonyabb. Fejfájás ellen is kitűnő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!