szavazás eredmény

2018.03.29. 10:35

Inkább idegesíti az embereket az óraátállítás

Így vélekednek olvasóink az időtálló kérdésről.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Stetsyk

Évről évre felvetődik, hogy miért van szükség az óraátállításra. Az Európai Parlament is foglalkozik a kérdéssel, hogy szükség van-e erre, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy miként viszonyulnak az emberek a téli, illetve a nyári időszámításra való átállásról. Sokak számára bosszúságot okoz, vagy legalábbis kellemetlenséget. Kevesebben vannak, akik elfogadják és beletörődnek.

Az idegesek

Százalékos arányban a legtöbb embert idegesíti az óraátállítás. Számokban ez 45%-ot jelent, ami majdnem a válaszadók fele. Ők úgy gondolják, hogy nem éri meg babrálni az idővel. Valljuk be, kit ne idegesítene, ha mondjuk az éjszakai műszakból vagy netán a buliból hazaért hajnali kettőre, és mire leveszi a kabátját, már három óra van.

" />

A naturalisták

Olvasóink csaknem harmada (29%) úgy gondolja, hogy nem kellene beleavatkozni a természet rendjébe. Valóban, mire megszokjuk, hogy mikor kell felkelni, már készülhetünk is a következő átállásra.

" />

A realisták

Szoros volt a verseny az utolsó két választ bejelölők között, ám kicsivel mégiscsak azok vannak többen, akik úgy látják, hogy a nap így is, úgy is 24 órából áll (14%). Ezzel az állásponttal nehéz vitatkozni az év maradék 363 napján.

" />

Az elfogadók

Ők voltak a legkevesebben, a válaszadók összesen 12%-a elfogadja, hogy gazdaságilag megéri az országnak az óraátállítás. Ha belegondolunk, lehet ebben valami, hiszen kevesebbet ég a villany. Ez nem csak takarékos, de környezetbarát is. Bravó!

" />

Átállítás ide vagy oda

Látszik tehát, hogy a válaszadók többsége inkább elengedné az óraátállítás gyakorlatának kezét, szavazásunk eredménye alapján úgy tűnik, az emberek túlnyomó többsége elutasítja ezt.

" />

[eweb-voting id="1004019"]

Borítókép: Illusztráció

Roman Stetsyk / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!