hírünk a nagyvilágban

2021.01.06. 18:52

Japánban is felfigyeltek a magyar családpolitika eredményeire

Elismerően szólnak a családtámogatások iránti kormányzati elkötelezettségről is.

Japánban is felfigyeltek a magyar családpolitika eredményeire! Japán vezető hírportálja, a Yahoo Japan News részleteiben ismerteti és méltatja a magyar családokat segítő lehetőségeket. Elismerően szólnak a családtámogatások iránti kormányzati elkötelezettségről, a négygyermekes édesanyák SZJA-mentességéről, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról, a három évig tartó GYES-ről, az ingyenes meddőségi kezelésről, valamint a diákhitel tartozás elengedéséről – írja Novák Katalin közösségi oldalán.

Hozzátette: nem pusztán a japán sajtó érdeklődik a magyar lépések iránt, a jövő héten Japán Magyarországra akkreditált nagykövetével, két hét múlva a japán kormánypárt családpolitikáért felelős képviselőjével egyeztetek, mert jelentkeztek azzal, hogy szeretnének minél többet tudni a magyarországi tapasztalatokról.

Japán is azon országok közé tartozik, ahol komoly demográfiai problémákkal kell szembenézni, és a jelenlegi kormányuk úgy döntött, zászlajára tűzi a gyermekvállalásért folytatott küzdelmet. Hiába vagyunk földrajzilag távol, tanulhatunk egymástól – zárja posztját Novák Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!