lakberendezés

2020.09.12. 07:45

Jobb, ha ezeket nem a konyhapulton tároljuk

Rend a lelke mindennek – különösen igaz a mondás a konyhában, ahol fontos, hogy átlássuk a munkaterületünket. A következő eszközöknek praktikusabb, ha a pult helyett máshol keresünk tárolóhelyet.

Forrás: Shutterstock

Főzőedények

Bár kényelmes lehet az edényeket a tűzhelytől karnyújtásnyira tárolni, mindez egészen csak addig tűnik jó ötletnek, amikor a legközelebbi alkalommal por- és zsírréteg borítja az egyébként gondosan elmosogatott eszközeinket. Tegyük inkább egy közelebbi konyhaszekrénybe, és csak akkor vegyük elő, ha épp használni szeretnénk őket – tanácsolja a Lakáskultúra cikke.

Kések

A késtartók nemcsak sok helyet foglalnak el a konyhapultból, hanem a késeinknek sem tesznek jót hosszútávon: használatukkal sokat veszíthetnek élességükből. Ehelyett jobb, ha a fiókban különítjük el őket.

Bögrék

A bögrék igazi fogyóeszközök, amiket hajlamosak vagyunk nemcsak a konyhában, hanem a lakás bármely pontján ottfelejteni. Fontos, hogy kéznél legyenek, de semmiképp se a pulton, hiszen akadályozhatnak minket a konyhai munkában – nem mellesleg pedig így minden egyes használat előtt el is kell őket öblíteni a rájuk rakódó por miatt. Tároljuk őket a szekrényben, a gyakran használt darabokat pedig akár kampóra akasztva is felfüggeszthetjük.

Vágódeszkák

Van, aki kifejezetten szereti, hogy kéznél van, de előfordulhat, hogy zavaró lehet a konyhapultunkon, főleg, ha nincs nagy felületünk. Ha egy mód van rá, akkor rejtsük el a fiókba ezt az amúgy nagyon hasznos konyhai eszközt.

Tárolóedények

A tárolóedényekre nagy szükség van, de higgyük el, nem a konyhapulton. A liszt, cukor, kávé és a különböző élelmiszereknek mindenképp nevezzünk ki tárolóedényt, amit aztán lehetőség szerint a spájzban vagy a konyhapolcokon tároljunk.

Olajok

Minden főzéshez elengedhetetlenek az olajok, amelyek tárolását ugyancsak ne a konyhapulton oldjunk meg! Sokat tehetünk a rend- és tisztaságérzetért, ha napfénytől elzárva, hűvös helyen tartjuk őket, nem utolsósorban pedig a minőségüket is tovább megőrizhetik.

Ettől persze még nem vesszük el a konyhapult szerepét, ami hatékony hely számos konyhai cikk tárolására. Azokat az eszközöket érdemes a pulton tartani, amit minden nap használunk: ilyen lehet a vízforraló vagy a kávéfőző. De naponta használatos eszköz lehet a teafőző és a különböző szendvicskészítő kisgépek is, amelyeknek viszont érdemes helyet szorítani.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!