tuti recept

2017.09.15. 18:53

Készítsen gyors vacsorát fillérekből!

A kakukkfüves-cukkinis tészta igazi őszi étel, amely biztosan nem okoz majd csalódást.

A cukkinit azért szeretjük, mert jó szerkezetű húsa van, és ha jól van elkészítve, szinte elolvad a szájban. Kifejezetten alacsony a kalóriatartalma (10 dkg cukkiniben 15 kalória található), egyáltalán nincs benne koleszterin, cserében viszont található benne mangán, kálium, foszfor, A- és B-vitamin. A cukkini segít karbantartani a szívünket és hatásosan küzd az érelmeszesedés ellen.

A cukkini jól idomul bármilyen ételhez. Ha nem főzzük túl, hanem csak pároljuk, akkor plusz textúrát, nagyon kellemes állagú, kissé roppanós, de nem nyers élményt ad az ételhez. Íme a Mindmegette remek receptje:

Hozzávalók 3 adaghoz:

40 dkg fusilli

1 db cukkini (nagyobb)

2 db sárgarépa

4 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

5 dkg vaj

1 dl fehérbor

1 doboz tejföl (175 g)

kakukkfű

bazsalikom

bors

  • A cukkinit elfelezzük és felszeleteljük, a répákat lereszeljük, a fokhagymát felaprítjuk.
  • Egy magas falú serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk, megpároljuk rajta a fokhagymát. Pár perc múlva hozzáadjuk a reszelt sérgarépát, lefedjük, és időnként keverünk rajta egyet.
  • Amikor répa kissé összeesett, hozzáadjuk a fehérbort, cukkinit, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön tovább pároljuk.
  • Kb. 15 perc múlva, amikor a cukkini is levet engedett, hozzáadjuk a tejfölt, az aprított kakukkfüvet és a bazsalikomot. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és reszelt sajttal megszórva – vagy anélkül – tálaljuk.
  • Borítókép: Voyagerix / Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!