Március 8.

2021.03.03. 18:00

Készülnek a nőnapi csúcsforgalomra a virágüzletek

Készülnek a virágüzletek a közelgő nőnapra, amikor napi forgalmuk megtöbbszöröződik. Ajándékozottanként jellemzően legalább ezer forintért vásárolnak ilyenkor többségében hazai termesztésű fréziát, jácintot, tulipánt, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével kiadott szerdai közleményében kiemeli: egy átlagos virágüzlet több száz szál virágot ad el nőnapkor. Ugyanakkor a forgalom nagyban függ az üzlet elhelyezkedésétől, a törzsvásárlói körtől, illetve a promócióktól is. A virágpiac szempontjából a Valentin-nap az év első kiugró eseménye, amit egy még nagyobb dömping, a nőnap, és a májusi anyák napja, illetve – amennyiben nincsenek korlátozások – a ballagások követnek.

A virágárusoknál az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt az online, illetve telefonos rendelések, a virágkiszállítások száma.

Nőnapkor szinte mindenki március 8-án vásárol és ajándékoz virágot, a megelőző vagy az azt követő pár napban már nem igazán. Az, hogy idén hétfőre esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások számát is növelheti, mindamellett a home office munkavégzések miatt a megszokottnál kisebb mértékben – írták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!