szürkébb karácsony

2019.12.09. 12:19

Kevesebb fényfüzért használnak a németek a klímavédelem miatt

A klíma védelmében csökkentik otthonaikban a karácsonyi díszkivilágítást a németek, sokan a karácsonyi fények teljes elhagyását tervezik a jövőben – ez derült ki egy közvélemény-kutatásból.

A válaszadók 57 százaléka mondta, hogy csökkenti a karácsonyi díszkivilágítást az ünnepek alatt és arra is gondolt már, hogy azt teljesen elhagyja a jövőben – ismertette a YouGov által végzett reprezentatív felmérést a megrendelő dpa német hírügynökség.

A felmérésben résztvevők 11 százaléka válaszolta, hogy már idén sem használ karácsonyi fényeket a klímaválság miatt, tíz százalék pedig ezt tervezi a jövőben. A karácsonyi fények visszafogása idén a válaszadók 12 százalékának terve, 23 százalékuk ezt a lépést a következő karácsonyoktól tervezi.

Ugyanakkor a válaszadók 35 százaléka azt állította, hogy nem akar szakítani a karácsonyi kivilágítással.

A vélemények megoszlanak abban, hogy általában kevesebb karácsonyi fény jelenjen-e meg az épületeken és az utcákon: a felvetés mellett és ellene is 44 százalék foglalt állást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!