ínyenc falatok

2019.01.29. 06:06

Kiderült, mit zsűriz majd a Bocuse d'Dor magyar csapatának elnöke

A kóstoló zsűri tagjainak sorsolását hétfőn tartották meg Lyonban.

Budapest, 2018. február 8. Zsûrizés a Bocuse d'Or magyar döntõjében a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. február 8-án. Középen Hamvas Zoltán elnök, mellette jobbra a három Michelin-csillagos olasz Enrico Crippa elnök (j3), háttérben Gianni Annoni mûsorvezetõ, étterem-tulajdonos (mikrofonnal). MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny keddi és szerdai lyoni világdöntőjében. A kóstoló zsűri tagjainak sorsolását hétfőn tartották meg Lyonban, a versenyzők számára az alapanyagok beszerzésére lehetőséget adó „piacozás” előtt – közölte hétfőn a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.

Mint emlékeztetnek, a Bocuse d'Or elmúlt éveiben mindig volt egy meglepetés alapanyag, amelyet a csapatok csak a piacon tudtak meg. Ezúttal azonban ezt a szabályt nem tartották fenn, ahogyan a magyar csapat séfje, Pohner Ádámot fogalmazott: „idén a chartreuse volt a meglepetés”.

A 24 döntős csapatnak ugyanis ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán, Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) az első, keddi nap reggelén rajtol majd a döntőben.

Kedden tizenkét ország versenyez, a magyarok kezdenek másodikként, ezen a napon főz az esélyesek közül az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is.

Borítókép: a képen középen Hamvas Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!