Nevelés

2020.07.14. 07:26

Kiosztották a Kincses Kultúróvoda díjakat

Idén is kiosztották a Kincses Kultúróvoda díjakat. Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn ellátogatott a pályázat békéscsabai nyertes óvodájába.

Pribelszki Péterné óvodavezető (k) átveszi a Kincses Kultúróvoda 2020 cím okiratát Fülöp Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkárától (b), mellettük Nagy Ferenc alpolgármester (j) a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában Békéscsabán 2020. július 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az államtitkár az MTI-nek telefonon nyilatkozva kiemelte:

amikor a legkisebbek nevelésébe, fejlesztésébe fektetünk, akkor a jövőbe fektetünk.

Nem lehet elég korán kezdeni a kultúrával való nevelést tette hozzá.

Nagyon fontos kulturális missziónak nevezte, amit az óvodák a kulturális kormányzat partnereként elvégeznek: az óvodai foglalkozásokon keresztül játszva megismertetik a gyermekeket bábszínházakkal, színházakkal, népi kultúrával.

Az Emmi ötödik alkalommal hirdette meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot valamennyi belföldi óvoda részére. A díjazottak Kincses Kultúróvoda 2020 címet feltüntető dísztáblát vehetnek át, és 1,3 millió forint pénzügyi támogatásra jogosultak.

Fülöp Péter azt mondta:

idén 29 intézmény nyerte el a címet, közöttük összesen 37,7 millió forintot osztottak szét.

A helyettes államtitkár kiemelte: jobbnál jobb pályamunkák érkeznek. A békéscsabai pályázatban például a könyvtárat, a múzeumot és a bábszínházat bevonva készítették el a programtervet.

Az Emminek a pályázattal

kiemelt célja, hogy az óvodai és kulturális területen meglévő értékeket elismerje, és az óvodai, valamint a kulturális intézményrendszer együttműködését erősítse.

A múzeumoknak, könyvtáraknak, közművelődési és művészeti intézményeknek kiemelt szerepük van a gyermekek személyiségformálásában, identitásuk erősítésében, képességeik kibontakoztatásában, erkölcsi és érzelmi fejlődésük ösztönzésében. Ennek érdekében szeretnék elősegíteni, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények küldetéséből fakadó, nevelést segítő programokat, és a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi pedagógiai programjába tették hozzá.

Borítókép: Pribelszki Péterné óvodavezető (k) átveszi a Kincses Kultúróvoda 2020 cím okiratát Fülöp Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkárától (b), mellettük Nagy Ferenc alpolgármester (j) a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában Békéscsabán 2020. július 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!