egy kis csavar

2017.09.27. 17:16

Kóstolta már a krumplisalátát baconnel?

Ha még nem, eljött az idő!

Ez az isteni, krémes saláta ugyanis hemzseg a finomságoktól: a bacon mellett tojás és csemegeuborka is rejtőzik benne, ráadásul ha sürget az idő, langyosan is remek – érdemes tehát kipróbálni a Fanny Konyha receptjét!

Hozzávalók (4 személyre):

500 g burgonya

3 db tojás

4 db csemegeuborka

1 csokor snidling

50 g szeletelt bacon

1 gerezd fokhagyma

50 g majonéz

100 g tejföl

50 ml olívaolaj

½ db citrom

bors

(645 kalória)

1. Tegyük lábosba a burgonyát és a tojásokat. Öntsük fel vízzel és főzzük addig, míg krumpli puha nem lesz. Öblítsük át hideg vízzel, majd hámozzuk meg mindet. A krumplit karikázzuk fel, a tojást vágjuk cikkekre. Az uborkát és snidlinget aprítsuk fel.

2. A bacont pirítsuk meg száraz serpenyőben. A fokhagymát hámozzuk meg, zúzzuk össze. Keverjük habosra a majonézt, a tejfölt, az olívaolajat és a fokhagymát. Csorgassuk hozzá a citrom kifacsart levét, majd sózzuk, borsozzuk meg az öntetet. Forgassuk össze a burgonyával, a tojással, az uborkával és a snidlinggel. Végül szórjuk meg a falatnyi darabokra tört baconnal. Tegyük a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!