2017.09.27. 17:16
Kóstolta már a krumplisalátát baconnel?
Ha még nem, eljött az idő!
Ez az isteni, krémes saláta ugyanis hemzseg a finomságoktól: a bacon mellett tojás és csemegeuborka is rejtőzik benne, ráadásul ha sürget az idő, langyosan is remek – érdemes tehát kipróbálni a Fanny Konyha receptjét!
Hozzávalók (4 személyre):
500 g burgonya
3 db tojás
4 db csemegeuborka
1 csokor snidling
50 g szeletelt bacon
1 gerezd fokhagyma
50 g majonéz
100 g tejföl
50 ml olívaolaj
½ db citrom
só
bors
(645 kalória)
1. Tegyük lábosba a burgonyát és a tojásokat. Öntsük fel vízzel és főzzük addig, míg krumpli puha nem lesz. Öblítsük át hideg vízzel, majd hámozzuk meg mindet. A krumplit karikázzuk fel, a tojást vágjuk cikkekre. Az uborkát és snidlinget aprítsuk fel.
2. A bacont pirítsuk meg száraz serpenyőben. A fokhagymát hámozzuk meg, zúzzuk össze. Keverjük habosra a majonézt, a tejfölt, az olívaolajat és a fokhagymát. Csorgassuk hozzá a citrom kifacsart levét, majd sózzuk, borsozzuk meg az öntetet. Forgassuk össze a burgonyával, a tojással, az uborkával és a snidlinggel. Végül szórjuk meg a falatnyi darabokra tört baconnal. Tegyük a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Borítókép: Shutterstock