Véradás

2019.05.29. 12:04

Krizsán Szabolcs cselgáncsozó is a vérét adja másokért

Az államilag szervezett, országosan egységes, hatékony és gazdaságos vérellátás modellje a ma ismert Országos Vérellátó Szolgálat létrejöttével valósult meg, amely ma is biztosítja az ország vérellátását.

„Most kivételesen nem a tatamin adtam a véremet a győzelemért, hanem azért, hogy valakinek segíthessek vele” – mondta a véradást követően Krizsán Szabolcs, többszörös magyar bajnok, aki a férfiak közül először nyert Grand Prix-versenyt, emellett többszörös világkupa-győztes, Európa-bajnoki bronzérmes judós.

A sportoló felidézte: öt éves kora óta judózik, és mindig is vonzotta az alakiság, a tervszerű mozgás és az őszinte küzdelem. Ám most „30 évesen aktívan foglalkoztat a kérdés, hogy mi lesz velem az élsport után, 7 éve gyerekkori vágyam teljesült: csatlakoztam a Magyar Honvédség állományához. Az élsport és a honvédség olyan jelentős értékeket képviselnek, mint a kitartás, az alázat, a hazaszeretet, ezekkel tudok azonosulni, itt képzelem el a jövőmet. Jelenleg a MH Altiszti Akadémián főhadnagyi rendfokozatban, testnevelő tisztként teljesítek szolgálatot” – számolt be róla Krizsán Szabolcs, aki úgy érzi, sportolóként rá nagyobb társadalmi felelősség hárul, és az eredmények mellett szeretne jó példát mutatni, pozitív értékeket képviselni.

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

„A véradás jelentősége óriási, akár egy ismeretlen betegnek, akár egy családtagunknak van rá szüksége a gyógyuláshoz vagy élete megmentéséhez. Arra biztatom az embereket, a sportoló- és katonatársaimat, hogy álljunk ki a jó ügy mellett és segítsünk másoknak!” – buzdított szavaival a sportos katona.

Borítókép: Krizsán Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!